søndag den 4. marts 2012

Kanelbrød

- både store og små


For jeg fik sådan en ustyrlige lyst til at bage igår aftes, men lysten til at spise lidt an den frem for at blogge om dem vandt altså. Derfor får i den da bare nu istedet, alt imens jeg hygger mig med at lege kirsten giftekniv med en teenage sur dej og nogle fiberige melfrøkener.

Opskriften er en gammel gammel sag fra mors nedskrevne gemmer, og jeg tror faktisk snildt, at den oprindeligt kunne være fra min farmor, hvor min mor så bare har været heldig at få den skrevet ned.

400 g. sukker
400 g. hvedemel
1 æg
2 tsk. natron
5 tsk. kanel
6 dl. kærnemælk

Pisk først sukker og æg sammen og tilsæt så de resterende ingredienser og rør dejen godt sammen, så hele blandingen er fin og ensartet.

Kom herefter dejen op i enten en springform, bradepande eller en brødform. Jeg fordelte min dej i en stor brødform og fire små.

Bag nu kagen i ca. 35 min. eller indtil der ikke længere er dej på en tandstik, når den stikkes ned i midten af kagen. Vær dog opmærksom på, at de små brødforme ikke skal have lige så lang en bagetid som de store kager :-) Min den store kage fik ca. 35 min. imens de små fik ca. 20 min.


Du kan snildt guffe kagerne med en god omgang glasur: flormelis, vand, kakaopulver og en sjat kaffe, men jeg synes sagtens den kan spises uden, da den er meget tung, svampet og bare helt igennem lækker, lækker, lækker :)

Nåeh ja, så vil den jo også være den helt ideelle vært/værtindegave, hvis man lige stod og skulle på visit hos en veninde, sine forældre eller bare en kagetosset kammerat :)

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. *tjekker uret*
   Hm... hvornår kan jeg være i Nordjylland, hvis jeg tager af sted nu... *regne regne...*

   Slet
 2. ... arh, det går nok ikke, når jeg også skal på arbejde i morgen... :-/

  SvarSlet
 3. Hvordan pisker man 400 g sukker med 1 sølle æg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, jamen det gør man bare ved at piske det sammen ;) Det skal ikke blive luftigt som normalt, så du mixer bare ;)

   Slet
 4. hvilke grader stiller du ovnen på? jeg kan ikke læse det nogen steder, er det 200 grader som meget andet eller???

  SvarSlet