torsdag den 1. marts 2012

Små og simple pæretærter

- og husk lige en god klat creme fraiche til


For efter at have kreeret de dødlækre vaniljesyltede pærer, så kunne jeg altså ikke dy mig - de skulle afprøves ;) De fik derfor lov til, at blive indhold i 7 endnu mere lækre små og petitte pæretærter, som blev lavet med lidt inspiration fra den kære Mette B :)

Mørdej til 7 små tærter:

300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. blødt smør
2 æg

Bland mel, flormelis og smør godt sammen, så det smuldrer fint mellem hænderne. Tilsæt til sidst de to æg, for at samle dejen helt sammen. Ælt dejen godt igennem og stil den så på køl i ½ times tid.


Når mørdejen er færdig rulles den ud på et meldrysset bord og stikkes ud i cirkler, så de passer ned i de små tærteforme (linseforme). Du kan også bare lave en stor tærte, hvis du ikke ligger inde med de små tærteforme. De små og lækre tærteforme jeg bruger er disse, og de er købt i METRO :)

Nå, videre! Når du har klargjort formene og fyldt mørdejen deri, ja så er de klar til at blive fyldt med pærer. Jeg brugte de vaniljesyltede pærer, som jeg igår fik kreeret - og de er ganske enkelt delikate i sådan en pæretærte som denne. Du kan selvfølgelig også bruge almindelige pærer, hvis du ikke lige har fået lavet dig en omgang syltede, eller du kan ty til den hurtige og nemme løsning - dem på dåse, for i sådan en tærte her - så kan de altså også lige gå an ;)


Jeg vil selvfølgelig opfordre dig til, at få lavet en omgang vaniljesyltede pærer selv, for det er bare så nemt og hurtigt gjort - også smager det bare tusinde gange bedre end de købte :)

Bag tærterne ved 180 grader i ca. 15-20 min. eller til de er gyldne i toppen. Alle ovne er forskellige, så hold endelig øje med de små pretty ones, for det ville være en skam, hvis de brændte på. Tærterne her skal endvidere ikke være gyldne over hele toppen, men kun i kanterne, da de ellers bliver alt for gennembagte.
Husk endvidere at servere tærterne lune, og vigtigst af alt - med en kæmpe stor og fed klat creme fraiche til - gerne rørt op med lidt vanille og sukker, så den får en lille snert af sødme! YUM - jeg er solgt ;)

20 kommentarer:

 1. Vidunderlige kager - mine tænder løber bogstaveligtalt i vand. Den opskrift skal gemmes, så jeg kan forsøge med den i weekenden (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, det var sødt sagt ;-) Du kan i hvert fald roligt begive dig ud disse små bavianer ;-)

   Slet
 2. Nej hvor er de fine! Har du tilmed en pære-udstikker? Er det ikke lidt nørdet? :-P

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, tak :-) og ja, selvfølgelig har jeg få en pæreudstikker - jeg ER jo en nørd, kagenørd :-)

   Slet
 3. Syntes godt nok det ser piv fedt ud med den der lille pærer oven på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde vibeke :-) jeg kunne heller ikke stå for at bruge den, da der lige var en klat mørdej tilbage :-)

   Slet
 4. Svar
  1. Ja de er ret søde. Man kan næsten, men også kun næsten, ikke få sig til at spise af den ;)

   Slet
 5. Ej, hvor er de bare fine :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 6. Hvor er de søde :o) Jeg EEEELSKER pæretærte - MUMS!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde :) og jeg er helt med på din vogn der - jeg elsker elsker elsker pæretærte, især med en stooooor klat creme fraiche ;) YUM!

   Slet
 7. mmh looks really pretty and delicious <3 well done!
  hugs from germany, svenja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Svenja :) Thansk for the lovely words :) Im glad you found the recipe ;)

   Slet
 8. Ej, hvor er de altså fine!! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er de ikke nuttede? Og så er de tilmed smarte at have i fryseren :-) og nåeh ja, så smager de himmelsk :-)

   Slet
 9. Ej hvor ser de lækre ud! Og jeg har lige fået pærer i min frugt & grønt kasse i dag, så mon ikke jeg skal afprøve dem i weekenden...

  SvarSlet
  Svar
  1. eeejh ja, så skal du klart lave disse :) de er død lækre, og fine at se på :)

   Slet
 10. Hej! Disse tærter ser super lækre ud og jeg vil helt vildt gerne prøve dem! Jeg vil bare lige høre - hvor lang tid skal de have i ovnen?

  Mvh Bodil

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bodil :) De er også super lækre. Åh ja, det har jeg da helt glemt at få skrevet ned. De skal have ca. 15-20 min. ved 180 grader :)

   Slet