fredag den 13. april 2012

ChokoOat Cookies

- ganske enkelt fantastiske


Og ikke mindst vanvittig nemme at bakse sammen. Opskriften er fundet i Arla/Karolines app under småkager. Jeg valgte dog at tilsætte en smule mere havregryn, da jeg synes dejen stadig var meget meget klistret og fedtet. Jeg tilsatte endvidere en smule mindre chokolade end havd opskriften angav, så heeeey - de er faktisk liiiige en tand sundere end oprindeligt. Det er da en win win :) 

I får selvfølgelig opskriften som jeg lavede den, og i får den lige herunder.


Opskriften giver ca. 30 mellemstore cookies

200 g. blødt smør
250 g. sukker
2 æg
1 tsk. groft salt
1 tsk. vanillesukker
3½ dl. havregryn
125 g. hvedemel
1 tsk. natron
100 g. mørk chokolade

Pisk smør, æg og sukker luftigt og tilsæt dernæst salt, vanillesukker, havregryn og hvedemel. Kom natron i til sidst, lige inden det hakkede chokolade vendes i dejen.

Varm din ovn op på 200 grader, og placer imens den varmer op dejen i små klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer klatterne med en tsk., men uden top. Det skal kun være en lille teskefuld dej du kommer på, da de vil flyde meget ud under bagningen. Placer derfor også dejen med godt mellemrum. Jeg kunne have 9 cookies på hver bageplade.

Bag så dine cookies i ca. 8-10 min. De er færdige når de er gyldne i kanten. Når de tages ud skal de have lov at stå og stivne lidt på bagepladen, før du vender dem over på en bagerist. De vil nemlig være meget bløde lige efter bagningen, og vil gå i stykker, hvis du flytter dem før de har sat sig.



Nyd nu basserne til en rygende varm kop kaffe/the, eller et iskoldt glas mælk. Disse cookies egener sig perfekt til eftermiddags-eller aftenkaffen, så tøv ikke med at stille dem frem, for alle kan lide disse.

Hvis man ligesom mig, endte med at blive helt afhængig af dem, så kunne man evt. variere lidt i varianterne ved at tilsætte evt. appelsin saft og skal. Det tror jeg i hvert fald skal afprøves næste gang de skal kreerese. Chokolade og appelsin er og bliver bare en hittende kombi :)

12 kommentarer:

  1. Rigtig god opskrift

    SvarSlet
  2. Det skal afprøvees:)

    Men hvor længe kan de holde sig?

    SvarSlet
    Svar
    1. det kan du roligt begive dig ud i - de er virkelig lækre og sprøde :)

      Hmm, det ved jeg ikke, for min portion er væk, så de holdt i ca. 2 dage ;) hehe. Da det er færste gang jeg laver dem, så ved jeg ikke mht. holdbarheden, men jeg kunne da snildt forestille mig et par uger i en tætsluttende kagedåse :)

      Slet
  3. Sådan en kan jeg godt bruge til aftenteen - haps!

    SvarSlet
    Svar
    1. Muhaha, det kunne vi dælme også :) og bum, væk var de :) Du bliver simpelthen nødt til at prøve dem her - de er dødlækre. :)

      Slet
  4. Skal de bare stå på almindelig ovn ? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeps :) altid konventionel ovn til mine opskrifter ;)

      Slet
  5. De er fantastiske! Meget begejstret

    SvarSlet
    Svar
    1. DEJLIGT :) Jeg er også helt pjattet med dem :)

      Slet
  6. Rigtig gode. Jeg lavede dem med hvid chokolade og det smager godt! kan anbefales. og hold op de er nemme at lave!

    SvarSlet