onsdag den 11. april 2012

Kyllingemuffins m. spinat

- og mange andre grønne lækkerier


For efter et manglende og godt supplement til en kedelig salat, eller som et lækkert alternativ til madpakken, så baksede jeg disse lækkerbiskner sammen. De både fylder godt, men oser også af god smag og friske råvarer.

Opskriften er denne:

4 æg
½ dl. olie
350 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 dl Cheasy fraiche (kærnemælk kan bruges)
3 dl. sandwichkylling (eller 2 kyllingebryster i strimler)
5 kugler frossen spinat (optøet)
1 god håndfuld frisk basilikum, hakket
1 fed hvidløg, knust
2 finthakkede forårsløg
1 pk. tortilla wraps

Pisk olie, æg og cheasy fraiche sammen og tilføj herefter mel, bagepulver og salt. Når dejen er rørt godt sammen tilsættes fyldet. I denne opskrift er det derfor den forstegte kylling, det optøede spinat, de hakkede forårsløg og basilikum, samt det knuste hvidløg. Fyldet vendes forsigtigt rundt, så det bliver jævnt fordelt i hele dejen.

Gør herefter formene klar ved først at udstikke dine tortilla wraps med en rund udstikker, ca. 5 cm. i diameter. Pres den lille tortilla wrap ned i muffinformen, hvor kanterne foldes ind, så den danner en lille "form" i sig selv og kom herefter fyldet heri.

Bag til sidst dine muffins i ca. 12-15 min. ved 200 grader.Spis disse lækkerbiskner til en god salat, server dem til brunch eller som en "mini tærte" til frokost.  Du kan også pakke et par stykker ned, stille dem i køleskabet og snup dem med på madpakken. Basserne kan nemt fryses ned og gemmes til et senere tidspunkt, eller som lager til en eventuel nem madpakke-løsning.

Hiv eksempelvis et par stykker op af fryseren om morgenen, pak dem ned i en frysepose og lad dem på den måde tø op i tasken indtil middagspausen.

Du kan selvfølgelig fint udskifte og eksperimentere alt det du vil med fyldet i disse muffins. Du kan eksempelvis bruge oksekød istedet for kylling, komme karry i, udskifte forårsløg med alm. løg osv. osv. Kun fantasien sætter grænsen ;)

16 kommentarer:

 1. Lyder lækkert :)
  Endnu en af dine opskrifter der må prøves af.

  Vedr. muffinsformen du har brugt - det er vel ikke en af de tynde af papir ?
  Eller hva...

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
  Svar
  1. iii det var sødt sagt ;-) men de er nu også dødlækre dem her ;-)

   Nej jeg har bare brugt en "muffin bradepande" i non stick , men silicone forme kan også bruges :-)

   Slet
  2. Ja selvfølgelig det havde jeg ik li tænkt på, tak :)

   Slet
  3. Velbekom da :) Det er heller ikke nemt altid lige at regne ud, når man er vant til at lave muffins i papir :) Men her er det jo så smart med de små tortilla-wraps, som jo så fungerer lidt som "papir" istedet :)

   Slet
 2. Mmm det ser lækkert ud - man får lyst til picnic :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja det er da rigtigt :) det bliver nok en noget våd picnic, men hvor bliver det da godt når vejret bliver til det :)

   Slet
 3. Hvor er de fine! Sådan en vil jeg gerne prøve... *hinthint* :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja det kunne du tænke dig hva? :-) Jeg medbringer kyllingemuffins til picnic, når vi kommer til øen og besøger dig :-)

   Slet
 4. Sikke en sej opskrift! Ser super godt ud, og god idé at bruge wraps. Øv at jeg ikke kan tåle hvede, ellers var jeg da sprunget på denne opskrift meget hurtigt:)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Men meget muligt at jeg lader mig inspirere snarligt alligevel;)

   Slet
  2. Og så er de død lækre samtidig :) Total win win. Naturligvis ikke, hvis du ikke kan tåle hvede - øv for det. Jeg håber dog, at du kan erstatte det med noget andet ;)

   Slet
  3. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at lade dig inspirere :) Bloggen er her for det samme :)

   Slet
 5. Hvor mange er opskriften til?

  SvarSlet
 6. Det ser vildt lækkert og inspirerende ud og skal prøves lige med det samme. Fik lyst til at lave noget med spinat og kylling og faldt så over denne opskrift. Glæder mig allerede til de er lavet!

  /KurdishDane

  SvarSlet
  Svar
  1. Mums, de er også SÅ lækre. Får selv lyst til at lave dem igen nu :)

   Slet