mandag den 9. april 2012

Havregryns æg m. lakrids

- og ikke havregrynskugler som vi ellers kender dem


Nææææh du, for nu hvor der jo er påske, så går det jo ikke, bare at trille massen til kugler. Det blev derfor til æg istedet, og det klædte dem nu egentlig meget godt :)

Opskriften faldt jeg over inde hos Plat du Jour, og tænkte at dem måtte jeg ganske enkelt prøve, da jeg har en hel del lakridssirup fra Johan Bülow stående. Da jeg jo er typen som smager mig lidt frem igennem hele processen, synes jeg desværre at den ellers "sundere" form for havregrynskugle-dej, var en smule bitter. Jeg fulgte ellers opskriften, men synes ikke det smagte af hverken kakao, hanregryn eller lakrids, men bare en øv og træls bittersmag. Jeg tilsatte derfor en hel del sukker, og efter at de var blevet dyppet i et tykt lag hvid chokolade, ja så smagte hele herligheden pludselig meget meget bedre :) 

I får her opskriften, som jeg lavede den:

130 g. dadler
3½ dl. havregryn
1 dl. sort kaffe
1 dl. kokos
15 g. mørk kakao
1 tsk. lakridssirup
1 tsk. rå lakridspulver
1 spsk. honning
50-70 g. sukker

Derudover hvid chokolade til overtræk og lidt ekstra rå lakridspulver til pynt.

Blend dadlerne til ukendelighed og tilsæt så de resterende ingredienser. Rør gerne mellem de enkelte ingredisener, for at fordele alle tingene ligeligt i daddelmassen.

Når dejen er rørt godt sammen, stilles massen på køl i ca. 20 min. Herefter trilles massen til kugler, eller æg og overtrækkes med hvid chokolade og drysses til sidst med rå lakridspulver. Du kan også overtrække med mørk chokolade, men jeg valgte den hvide, da det rå lakridspulver tager sig ret godt ud på en hvid baggrund :)


Disse basser egner sig perfekt til en lille værtindegave til påskens værtinder eller værter. Pak dem blot fint ind og sæt evt. et lille kort ved, hvorpå en beskrivelse af æggets indhold er beskrevet.

HOMEMADE TO LOVE :)

12 kommentarer:

 1. Hold op hvor ser de lækre ud.. Den opskrift skal jeg helt sikkert prøve.. Hvilken slags hvid chokolade bruger du til at overtrække med.?

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også ret lækre, og lidt anderledes ift. almindelige havregrynskugler :) Til disse æg brugte jeg faktisk en sjat hvid chokolade fra Cypern, meeeeeen det var kun fordi jeg havde en rest tilbage. Ellers bruger jeg den fra Odense eller Callebaut :)

   Slet
 2. Jeg vil også gerne vide hvilken chokolade du har brugt til overtræk, samt hvordan du kan overtrække dem så fint??

  SvarSlet
  Svar
  1. Callebaut eller Odense ;) Jeg vendte dem såmænd bare ned i chokoladebøtten og fiskede dem op med en ske ;) Ikke noget hokus pokus ;)

   Slet
 3. Årh de er flotte!! :) Helt vildt! Er sikker på de falder lige i min smag, eeelsker lakrids og chokolade sammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak søde :) Uhm ja, det er altså heller ikke nogen dårlig kombi kan jeg fortælle dig. YUM!!!

   Slet
 4. Små sneæg - hvor ser de lækre ud!!! De kommer på listen over lækre sager, jeg snart skal kreere!

  SvarSlet
 5. Uhmm, du må gerne gemme en til vi ses næste torsdag da ;-D

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Woppps, to late Birthe - desværre :( men nøjh hvor jeg glæder mig til at møde dig :) Jubiii

   Slet
 6. Ærgerligt de ikke blev som forventet, var dine dadler søde nok? Jeg synes nemlig de er skønne som de er ;-) Men de er rigtig flotte dine æg!

  God aften,
  Chris

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine dalder var meget søde ja, så jeg tror måske bare det kunne være mine smagsløg den var gal med :) Jeg er nemlig ikke så vild med bitre ting, og det blev de desværre uden lidt ekstra sukker. Men så blev de også gode til sidst ;) Så ingen problem i sidste ende ;) Man må jo bare improvisere lidt ;)

   Slet