mandag den 23. april 2012

Tomattærte uden bund

- lækker til brunch, frokost og som nem aftensmad


Også er den tilmed sund, enkel og hurtig at bakse sammen.

1 portion (1 lille tærteform)

2 æg
2 spsk. creme fraiche
1 håndfuld bredbladet persille (eller anden frik krydderurt)
1 tsk. baconsalt (kan undlades)
Salt og peber
+ 5 cherrytomater

Pisk æg, creme fraiche og baconsalt sammen. Hak persillen og vend den i æggemassen og tilsæt så salt og peber.

Hæld æggemassen op i et lille tærtefad og placer de halverede tomater rundt i kanten og en i midten. Bag tærten i mikroovnen i ca. 4 minutter og wupti - så er der serveret. Sundt, enkelt og hurtig i en og samme portion - what's not to love? :)
Spis herligheden med et godt stykke brød til, eller et par dampede asparges for at holde den sunde stil :) Jeg forestille mig, at denne "tærte" (eller nærmere æggekage), vil passe perfekt til et hyggeligt brunchbord med lækkert brød og pålæg til, da den kan laves i portionsstørrelsen, men også fint kan laves i et stort tærtefad.

Endvidere forestiller jeg mig, at den basilikumcreme jeg i onsdags lavede som "sauce" til de fyldte andebryster og hasselbackkartofler, da blogger-rockerne var her, ville gå ganske godt til denne lille yndige tærte/æggekage. Du kan se opskriften lige HER.

Denne opskrift er med i konkurrencen om, at komme med i McDonalds nye kogebog om sund mad. Du kan se flere sunde opskrifter på hjemmesiden for "Din og Min Kogebog", hvor du også kan oploade dine egne og bedste sunde opskrifter, og på den måde selv være med i konkurrencen om, at få netop din opskrift med i kogebogen.

8 kommentarer:

 1. Den ser vældig lækker ud! Hvor lille er en lille tærteform?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den virkelig også. 14 cm i diameter var det jeg brugte :-)

   Slet
 2. Så skal man lige ud og have fat i nogen porcelæn tærteforme ( god undskyldning for mere shopping) Det ser lækkert ud :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - den kan som sagt også laves i et stort fad, meeeeeeen det er bare lidt hyggeligere i portionsstørrelsen :) OG JA, en vældig god undskldning for god køkken-udstyrs shopping :)

   Slet
 3. Så fin så fin :-)
  Hvor har du købt formen? Og er du tilfreds med den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaak søde Andrea :) Jamen formen er faktisk fra den kære IKEA, og ja jeg er yderst tilfreds ift. prisen :) )jeg tror jeg gav 6 kr. for den)

   Slet
  2. Jamen du milde - så har man da ikke råd til at lade være :-D

   Slet
  3. Nej netop ;) og så har de en meget fin størrelse. Ikke for stor og ikke for lille - PERFEKT :D

   Slet