mandag den 21. maj 2012

Arme Riddere

- eller French Toast om man vil


For det var, hvad jeg fik lyst til at give mig i kast med, på sådan en smuk og solrig fridags morgen som idag - og ja, de blev selvfølgelig nydt på altanen - i morgensolen og med en god kop kaffe til.

Opskriften er lavet med lidt inspiration fra flere forskellige sider rundt omkring på nettet. I får naturligvis opskriften som jeg lavede den.

Opskrift til Arme Riddere (4 stk.)

4 skiver toastbrød (eller andet hvidt brød)
1 æg
1½ dl. skummetmælk
1 spsk. sukker
½ tsk. kanel (eller kardemomme)

Pisk æg, mælk, sukke og kanel godt sammen, og hæld dernæst massen over i et fad, hvor alle fire skiver brød kan ligge i på samme tid.

Placer  så de fire skive toastbrød i fadet, lad dem suge væden til sig, vend dem og gentag processen, indtil brødet er helt mættet af væden. Varm imens en pande op, smelt en god klat smør herpå og rist til sidst brødskiverne på begge sider, indtil de er sprøde og gyldne.


Spis de arme riddere lune, og med smør eller syltetøj på toppen. En håndfuld frisk frugt egner sig særdeles godt til hele herligheden + kaffe selvfølgelig ;)

10 kommentarer:

 1. Helt og aldeles lækkert!
  Jeg vil også have en altan, hvorpå jeg kan nyde sådanne herligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det burde også være til ALLE lejligheder. Det er ikke menneskeligt, at være buret inde på sådanne lækre solskinsdage.

   Slet
 2. Svar
  1. Jamen du får vel snart en Line? :)

   Slet
  2. de starter til oktober, så den er færdg til novenber ;)

   Slet
  3. åh for pokker. Så må i nyde den næste sommer :-)

   Slet
 3. Ej, selvom de armeriddere ser lækre ud, var det første jeg tænkte også, at jeg vil også ha en altan. Dejligt med en dejlig start på dagen. Ha en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha - yes, jamen den nydes også fuldt ud, og som bonus info kan jeg sige, at gemalen i skrivende stund står derude og griller :) HAPS! Den er virkelig uundværlig. Må du også have en fantastisk aften :)

   Slet
 4. Mmm armeridder! Det er nok en af de spise som jeg savner mest fra USA.. man kunne få dem overalt og til alle måltider.. og de var altid fandens gode! MUMS

  SvarSlet
  Svar
  1. ooh yes - det kan jeg dælme godt forstå. Og ja, lidt ligesom det der koncept med mcd til morgenmad også er meget brugt i USA. Den er jeg så lidt mindre til, vil jeg indrømme :)

   Slet