fredag den 18. maj 2012

Lemon Poppy Pound Cake

- en frisk og svampet eftermiddagskage


Som jo passede ret godt til en blæsende kristi himmelfartsdag som igår, hvor blæsten ruskede i kinder og hår, og de mørke og regnfyldte skyer drev henover lille Aalborg,  som dog lod regnen vente på sig.

Hvad der passede endnu bedre var, at den skulle nydes hjemme hos svigermekanikken, som var så venlige at give aftensmad, hyggeligt samvær og kaffe til kagen.

Opskriften er fra "The Humminbird Bakery", hvor mange af deres opskrifter er lavet med sødmælk, men da jeg ikke lige havde sødmælk i køleskabet (hvilket jeg faktisk aldrig har), så blev der improviseret en kende. Opskriften får i derfor som jeg lavede den, og med de ingredienser jeg nu engang havde på lager.


Opskrift passer til én randform

75 g. smør
250 g. sukker
Revet skal fra 1½ økologisk citron
15 g. birkes
1 dl. skummetmælk
1½ dl. natural youghurt
225 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
3 æggehvider

Pisk først smør, sukker, citronskal og birkes sammen til en luftig masse. Tilsæt dernæst mælk og youghurt lidt efter lidt, alt imens massen røres godt sammen. (her er det helt normalt, at massen skiller)

Bland herefter mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og vend det ad tre gange over i smør og sukker massen. Pisk til slut æggehviderne stive i en helt ren skål og vend som det sidste disse over i dejen. Sørg for ikke at røre alt for meget rundt i dejen, men tilpas nok til at hviderne er fordelt i hele dejen.

Vend herefter dejen over i den smurte randform og bag kagen ved 170 grader i ca. 30 min. eller indtil kagen giver efter, når der trykkes forsigtigt på kagens overflade.


Citronsirup
1 dl. vand
50 g. sukker
Revet skal og saft fra 1 økologisk citron

Imens kagen bager, kan siruppen laves. Bring vand, sukker og citronsaft og skal i kog, og kog massen ind til det halve, eller indtil den når sirups'konsistens. Når kagen er færdigbagt prikkes små huller i kagens top, hvorefter siruppen hældes ud over. Alt dette skal helst ske, imens kagen endnu er varm.

Citronglasur
Saft fra 1 økologisk citron
ca. 250 g. flormelis

Saft og flormelis blandes godt sammen, og alt afhængig af størrelsen på din citron, kan du risikere at måtte tilføje mere flormelis eller vand, alt efter om din glasur er blevet for tynd eller for tyk. Glasuren smøres ud over kagen når den er helt afkølet, og til sidst drysses kagen med lidt birkes.

Bum - og så har du dig en lækker, frisk og svampet kage, som passer perfekt til en god kop eftermiddagskaffe eller the. Den er nem at lave, når bare du har ingredienserne på lager, og hvis du ikke ligger inde med en randform, kan den med garanti også fint laves som små friske muffins, eller i en helt alm. springform.

6 kommentarer:

  1. Mmm... yndlingskagen!

    Ih... jo mere jeg følger med i din blog, jo mere bagud kommer jeg med bagningen! ;) Der er så meget lækkert!

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, du må simpelthen se af at komme igang ;) Dejligt er det dog at høre, at grunden til at du er bagud, er at du bliver ved med at finde lækkerier. Det må da absolut være en positiv ting ;)

      Håber du på et tidspunkt når at få bagt alt det du gerne vil afprøve ;) Du må invitere familien hjem til prøvesmagning ;)

      Slet
    2. Helt sikkert - det er kun positivt! Har endda købt et nyt komfur! ;)

      Ja... For et stykke tid siden bagte jeg faktisk cupcakes for første gang. Det var en succes. Jeg skal bare have nogen at bage til :)

      Slet
    3. SÅÅÅDAN, hvor sejt :)

      Wauw - det er da en sejr ;) Du må hive hele familien hjem til bagværk en dag ;)

      Slet
  2. Ummm citronkage - det er bare en fantastisk kage - fik lige skrevet et par ting på indkøbslisten til i morgen.... :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja den er bare EMNINEMT :) Sådan - så må der næsten være lagt i ovnen til en citronkage ;)

      Slet