torsdag den 24. maj 2012

Mango smoothie m. jordbær

- en henrivende start på dagen


Og endnu mere perfekt bliver det, når den start på morgenen er starten på en solrig fridag, som bare skal nydes i meget afslappet tilstand på vores dejlige altan - selvfølgelig i selskab med min højt elskede solskinsdiva :)

Peter er nemlig på job idag, så bimsen og jeg har hele hytten for os selv, helt indtil i aften. Derfor besluttede vi os hurtigt for, at stå op i god tid, lave en lækker morgenmad, gå en kort men langsommelig tur i det lækre vejr. Der blev derfor kreeret denne smoothie, for når man står op til sådan et lækkert vejr, og ser at graderne og UV-indekset stiger for hver halve time der går, så er det ikke just brandvarm havregrød maven skriger efter.

Opskriften giver én MEGET stor smoothie, eller to alm. glas

1 hel mango, skrællet
1 banan
5-6 jordbær
1 dl. natural yoghurt
5 isterninger

Skræl, pil og snit frugterne. Smid det hele op i en blender (undtagen isterningerne) og blend hele herligheden, til den er jævn og glat. Kom til sidst isterningerne op i, og blend endnu en gang (KUN hvis din blender har "ice crush" funktion).


Hæld banditten på glas, stik et sugerør i og sæt dig så ud i den danske sommersol og nyd den langsomt :) Denne smoothie er nemlig absolut nydelses-værdig, da der ikke er andet sukker i, end det kære frugtsukker. Det må derfor også betyde, at man har gjort sig mere end fortjent til en lille is senere, når varmen for alvor melder sin ankomst :)

Hvad indtager du til morgenmad, når varmen snører mavsen sammen og appetitten næsten er væk?

18 kommentarer:

 1. Mums! Det må prøves til næste smoothie :-) Købte nemlig mango igår :-)
  Her til morgen fik jeg en smoothie på frosne jordbær og hindbær, frisk banan, lidt skummetmælk og agavesirup :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm ja, så må du på den i morgen :) Guf, den lyder dælme heller ikke dumt Louise :) jordbær, hindbær og banan er bare altid en sikke kombi :)

   Slet
 2. Lækkert :)

  Er vild med dine sugerør, hvor kan man købe sådan nogle henne af?

  Sabrina
  www.brineh.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem er jeg også selv ret pjattede med ;) De er købt over ebay, men det er kæresten der gør en hel del i det, så aner desværre ikke præcis hvilken side det er på. Ved dog, at han bare søgte på "paperstraws!" og så er det fra den engelske ebay :)

   Slet
 3. Lyder virkelig godt....og især fordi Mangoen er så moden for tiden..mums!
  Den må jeg prøve i morgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop - mangoen er helt perfekt lige nu :) MUMS :D

   Slet
 4. Uha jeg har lige blendet en, men ærgrer mig over jeg, fik suget alle herlighederne væk, inden den liflige drik blev fotograferet. pokkers og du har jeg ingen mango til min is, det må blive en anden dag så. Tak for skænken, det var dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhj ja, det var ærgeligt. Du må bare lave endnu en, næste gang du får fingrene i en mango ;) Så har du også til isen ;)

   Slet
 5. Koldskål eller frugtgrød med mysli - det kan jeg nærmest spise uanset hvor varmt det er (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrh, frugtgrød havde jeg ikke overvejet. MUMS! Tak for den idé :)

   Slet
 6. Jeg har set de der sugerør i Bahne i Shoppen...... - kan desværre ikke huske hvad de kostede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også hørt, at de skulle være at finde derinde. Har dog aldrig selv stødt på dem endnu :)

   Slet
 7. Nøøøj, hvor er den skøn! Er den serveret i et cognacglas? :-)
  Min appetit er ikke specielt stor om morgenen i forvejen, men den forsvinder nu aldrig pga. varme. Til gengæld indtager jeg mellem 3 og 4 liter væske hver dag i disse dage...!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte også sådan :) Jeps - cognacglas it is ;) nogle ganske henrivende nogen af sin slags, hvis jeg selv skal sige det :)

   Nej - men der har jeg nok lidt det samme problem som dig, bortset fra at min smule sult forsvinder mere og mere, i takt med at det bliver varmere. ØV! Derfor skal det være let-glidende ;)

   Ohj ja - væske skal der til, for nøjh der er knald på solen :O HOT

   Slet
 8. Har set dem (paperstraws) i en lille butik COOL & COZY i Kbh. Fandtes i flere farver/stribet og prikket, 10 st. for 15 ; Happy day Pernille

  SvarSlet
 9. Har set dem hos COOL & COZY i Kbh. De har dem i flere farver/stribet og prikket 10 stk. for 15;. Tror gerne de vil sende dem med posten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks :) men jeg tror jeg foretrækker min engelske "paperstraw pusher" :) der bliver det lidt billigere, hvis du køber flere ad gangen ;) Men ellers mange mange tak for informationen ;) Det lyder som en fed butik :)

   Slet