lørdag den 9. juni 2012

Årets første danske jordbær

- er nu indtaget


For da jeg stod op i morges fik jeg en ustyrlig lyst, til at køre en tur ud i det blå uden egentlig helt at vide, hvor jeg ville hen. Peter havde for første gang i laaang tid fri idag, så selvom han getlig havde planer om at sove hele dagen væk, så tog jeg chancen og rev ham ud af fjerene, pakkede kameraet og kørte afsted.

Vi var, grundet jordbær snak med Sabina, allerførst omkring "Føltved Gårdbutik", som endelig havde fået de første danske jordbær i hus. Hos Føltved sælger de også nye kartofler og ærter, men da der ikke helt er ærtetid endnu, så er der endnu "kun" kartofler og jordbær at komme efter i deres boder. De har dog også en lille hyggelig gårdbutik, hvor der blandt andet sælges kød, ost og is fra Ryå Is - alt i alt nogle rigtige lækre produkter. Uheldigvis åbner gårdbutikken først rigtig op for sæsonen på onsdag, så vi måtte udsætte handlen derfra lidt endnu :)

Jeg endte selvfølgelig med at få lidt jordbær med hjem, for hvem kan med respekt for sig selv, modstå den fristelse når du endda kan dufte at de jordbær bare er pæredanske og dufter af sol og sommer! Nummenum....

Trods en dag med regn, blæst og kulde, så var der altså lykke, sol og sommer i min mund tiligere på dagen, da jeg indtog denne sødmefulde bakke. Ooohj.

8 kommentarer:

 1. Uha, jordbær, danske, uha uha. Vanvittig misundelig, dejligt på en lørdag, Go weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og hvor er det vildt, hvor meget bedre de danske jordbær bare smager, OG dufter. YUM! Så er sommeren altså lige om hjørnet - OGSÅ selvom den står på regn, for det er vel efterhånden indbegrebet af dansk sommer? :D

   Slet
 2. Danske jordbær er bare dejligst :-)
  I dag inde i Super best så jeg 2 store drenge ( 16-17 år) De stod længe ved jordbærene. De kiggede, snakkede og kiggede igen på de forskellige jordbær. Det så virkelig ud til at være en svær beslutning de skulle tage. Og i det øjeblik jeg går forbi dem hører jeg den ene sige :
  -Ej altså... Selv om de udenlandske er størst, så vil det altså være en skam ikke at købe de danske. Min mor ville give mig smæk hvis vi ikke køber dem !!

  Jeg kunne altså ikke lade være med at smile til dem :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahahahahahaha - fuck så godt :) Der er altså et par knægte der er ordentligt opdraget hjemmefra. Det kan jeg lide at høre :)

   Sikke da en herlig lille historie, og de har da ret. jeg ville også give dem smæk, hvis det var mine knægte, og de danske jordbær var at få i butikkerne, men at de så kom hjem med de udenlandske :) Herlige knægte :) Kan godt forstå du gav dem et smil med på vejen - det havde de fortjent ;)

   Slet
 3. Lækkert, jeg eeeeelskeeer danske jordbær:)
  Heldigvis fik jeg på torvet igår, så der står en bakke og venter på mig i køleskabet.. Sammen med nye kartofler, asparges og danske ærter... Det er virkeligt en fornøjelse at spise grøntsager på denne tid:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrrk manner. Du har jo hele "sommerpakken" så :) Lækkert. Og ja, det er intet mindre end fantastisk, når man kan spise de danske og lækre grøntsager og frugter på denne tid. Det er med at nyde det mens vi kan :)

   Slet
 4. Vi kørte hjem fra sommerhus for et par timer siden. Kørte gennem Rærup og besøgte deres udslagssted dér. De havde både ærter, kartofler og jordbær.... glæder mig til dagens dessert med jordbær - hvis de holde så længe :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej? :O Er det sandt? Jamen så føler jg mig godtnok en smule snyd, for hende den søde pige i boden sagde, at der nok gik lidt tid, før ærterne ville komme. ØVS! Nå, der er ikke andet for, end at jeg må derud her i ugen, når jeg pludselig skal have lidt ekstra godt til eksamens-ganen ;)

   Slet