Og når der både er lækre ingridienser som lakrids, fløde og chokolade i, så kan det vel heller ikke gå helt galt, vel? :)
Opskrift: ca. 1 liter
4 past. æggehvider
120 g. sukker
½ l. fløde
1 pose Haribo salmiakbomber, skåret i små stykker
100 g. mørke chokoladeknapper (eller hakket mørk chokolade)
Pisk først æggehvider og sukker sammen til en luftig masse. Pisk herefter fløden i en anden skål, og vend den sammen med æggehvidemassen. Brug gerne en dejskraber her, så du ikke slår alt for meget luft ud af massen.
Vend som det sidste lakrids og chokoladestykkerne rundt i massen, kom den i en plast-beholder og stil på frys. Husk at der den første time skal røres i isen indimellem. Jeg rørte 4 gange i min den første time, så det passer med hvert kvarter.
Lad isen ligge på frost i ca. 4 timer, og herefter har du dig en dejlig, nem og lækker dessert, som selv børnene kan være med til at lave.
Du kan selvfølgelig også røre denne pragtfulde herlighed i en ismaskine, hvis du er den heldige indehaver af sådan en :)
Note: en dejlig og lækker cremet is, som er nem at lave og kræver et minimum af ingredienser. Den har en dejlig frisk smag af den salte salmiak, samtidig med at fløden og chokolade giver den et rundt og lækkert twist. Isen passer perfekt både sommer og vinter, for man kan vel altid spise is, og man kan vel også altd spise lakrids? ;)
MUMS MUMS MUMS!
SvarSletDet er farligt og være fast læser af din blog, med alle de lækkerier du fremstiller hele tiden! :)
Det kan jeg love dig :) Man skal tænke sig en ekstra gang om, inden man klikker herind :) Men hvor er det alligevel skønt, at du tør alligevel, og synes om hvad du ser :)
SvarSletHold nu op hvor ser den bare ultra lækker ud altså!! :-)
SvarSletDen er også yderst lækker, og syndig cremet :-)
SletHold da op nogle flotte billeder, ligner en reklame for Carte dôr, Super lækker is, har ikke prøvet de salmiak bomber! Det må jeg prøve. Ha en vidunderlig.
SvarSletHaha, hold da helt op. Det tager jeg virkelig som et kompliment :-) mange tak for rosen, skønt :-)
Sletmht. salmiakbomberne, så er de virkelig skønne. Sprød salt kant og med et blødere lakridsindre. Uhm :-)
Hmm... du skriver æggehvider i din opskrift, men er det ikke æggeblommer, du mener?
SvarSlet- frk. sveske
Ja det er jeg sikker på :-) æggehvider it is :-)
SletMmm elsker bare lakrids og chokolade sammen. Totalt vinder-miks!
SvarSletDet er nemlig et vindermiks af bedste skuffe :-)
SletMen jeg vil give Frk. sveske ret i at det lyder lidt underligt med æggehvider..
SvarSletMærkeligt eller ej, så er det altså sådan det er :-) Faktisk har jeg set en del opskrifter med æggehvider i :-)
SletJeg tror skam på dig. Normalt er det bare æggeblommer man bruger, og bruger på præcis sammen måde som du beskriver i opskriften.
SletJeg har aldrig set æggehvider på den måde før i is. Så har det været en opskrift på sorbet.
Yes, jeg ved godt det er lidt anderledes ift. hvad man plejer :-) blommer eller hvider, så smager denne is fantastisk :-)
SletDamn you! Hvis jeg drømmer om lakridsis hele natten, er det din skyld :-D
SvarSletEr jeg så ond nu, hvis jeg siger, at jeg gerne vil være skyld i det :-) for så er jeg jo sikker på, at du drømmer om noget lækkert ;-)
SletDet er selvfølgelig en god pointe! Tror søreme jeg tilgiver dig ;-)
SletFedt mand. Nu sover jeg også SÅ meget bedre i nat. Tak ;-)
Slet