torsdag den 7. juni 2012

Lakridsis m. salmiakbomber

- en djævelsk lækker is med et strejf af HARIBO


Og når der både er lækre ingridienser som lakrids, fløde og chokolade i, så kan det vel heller ikke gå helt galt, vel? :)

Opskrift: ca. 1 liter

4 past. æggehvider
120 g. sukker
½ l. fløde
1 pose Haribo salmiakbomber, skåret i små stykker
100 g. mørke chokoladeknapper (eller hakket mørk chokolade)

Pisk først æggehvider og sukker sammen til en luftig masse. Pisk herefter fløden i en anden skål, og vend den sammen med æggehvidemassen. Brug gerne en dejskraber her, så du ikke slår alt for meget luft ud af massen.

Vend som det sidste lakrids og chokoladestykkerne  rundt i massen, kom den i en plast-beholder og stil på frys. Husk at der den første time skal røres i isen indimellem. Jeg rørte 4 gange i min den første time, så det passer med hvert kvarter.

Lad isen ligge på frost i ca. 4 timer, og herefter har du dig en dejlig, nem og lækker dessert, som selv børnene kan være med til at lave.


Du kan selvfølgelig også røre denne pragtfulde herlighed i en ismaskine, hvis du er den heldige indehaver af sådan en :)

Note: en dejlig og lækker cremet is, som er nem at lave og kræver et minimum af ingredienser. Den har en dejlig frisk smag af den salte salmiak, samtidig med at fløden og chokolade giver den et rundt og lækkert twist. Isen passer perfekt både sommer og vinter, for man kan vel altid spise is, og man kan vel også altd spise lakrids? ;)

18 kommentarer:

  1. MUMS MUMS MUMS!
    Det er farligt og være fast læser af din blog, med alle de lækkerier du fremstiller hele tiden! :)

    SvarSlet
  2. Det kan jeg love dig :) Man skal tænke sig en ekstra gang om, inden man klikker herind :) Men hvor er det alligevel skønt, at du tør alligevel, og synes om hvad du ser :)

    SvarSlet
  3. Hold nu op hvor ser den bare ultra lækker ud altså!! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er også yderst lækker, og syndig cremet :-)

      Slet
  4. Hold da op nogle flotte billeder, ligner en reklame for Carte dôr, Super lækker is, har ikke prøvet de salmiak bomber! Det må jeg prøve. Ha en vidunderlig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, hold da helt op. Det tager jeg virkelig som et kompliment :-) mange tak for rosen, skønt :-)

      mht. salmiakbomberne, så er de virkelig skønne. Sprød salt kant og med et blødere lakridsindre. Uhm :-)

      Slet
  5. Hmm... du skriver æggehvider i din opskrift, men er det ikke æggeblommer, du mener?
    - frk. sveske

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er jeg sikker på :-) æggehvider it is :-)

      Slet
  6. Mmm elsker bare lakrids og chokolade sammen. Totalt vinder-miks!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig et vindermiks af bedste skuffe :-)

      Slet
  7. Men jeg vil give Frk. sveske ret i at det lyder lidt underligt med æggehvider..

    SvarSlet
    Svar
    1. Mærkeligt eller ej, så er det altså sådan det er :-) Faktisk har jeg set en del opskrifter med æggehvider i :-)

      Slet
    2. Jeg tror skam på dig. Normalt er det bare æggeblommer man bruger, og bruger på præcis sammen måde som du beskriver i opskriften.

      Jeg har aldrig set æggehvider på den måde før i is. Så har det været en opskrift på sorbet.

      Slet
    3. Yes, jeg ved godt det er lidt anderledes ift. hvad man plejer :-) blommer eller hvider, så smager denne is fantastisk :-)

      Slet
  8. Damn you! Hvis jeg drømmer om lakridsis hele natten, er det din skyld :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Er jeg så ond nu, hvis jeg siger, at jeg gerne vil være skyld i det :-) for så er jeg jo sikker på, at du drømmer om noget lækkert ;-)

      Slet
    2. Det er selvfølgelig en god pointe! Tror søreme jeg tilgiver dig ;-)

      Slet
    3. Fedt mand. Nu sover jeg også SÅ meget bedre i nat. Tak ;-)

      Slet