torsdag den 14. juni 2012

Mini Apple Pies

- en rigtig comfort treat, som aldrig slår fejl


For da jeg jo var inviteret til "afkoblings-hygge" igår, så havde jeg lovet at medbringe desserten. Vi fik "pulled pork" med hjemmebagte burgerboller, coleslaw og en super lækker sommersalt, som jeg ganske snart skal efterligne lidt, så menuen stod absolut på ren comfort. Desserten skulle derfor også være derefter, og med det "efterårs vejr" vi efterhånden har fåe os, så endte det altså ud i disse lune drenge.

Opskriften rækker til én stor tærte, eller syv små

Mørdej:

150 g. sukker
150 g. smør
250 g. hvedemel
1 vanillestang (eller 1 tsk. vanillesukker)
1 spsk. vand
1 æg

Fyld:

5 madæbler
6 spsk. sukker
1,5 spsk. kanell, stødt

Skrab kornene ud af vanillestangen, bland det med lidt af sukkeret og vend det herefter sammen med resten af sukkeret og ægget. Pisk det godt sammen og tilsæt dernæst det bløde smør, og til sidst melet.

Ælt dejen godt sammen til den den er glat og jævn. Stil den på køl i en times tid og rul den herefter ud på et meldrysset bord. Stik runde cirkler ud til bundene og stik med den samme runde form, låget til de små tærter ud. Jeg brugte bare selve tærteformene som udstikker, da jeg så vidste de ville passe i størrelsen.
Fyldet laves ved, at æblerne først skælles, udhules og snittes i små tynd både. De hældes herefter op i en plastikpose, og sukker og kanel vendes rundt i posen. Sørg for at alle både er vendt godt rundt i kanel og sukkerblandingen. Lad æblerne "marinere" i posen, imens tærterne gøres klar til fyldet.

Placer nu en bund i hver af formene, fyld med æblebådene, gerne så det topper lidt på midten, og placer så låget over æblerne. Skær forsigtigt et par snit i toppen af tærten, så den kan "ånde" under bagningen.

Bag tærterne vved 200 grader i ca. 15-20 min. eller indtil de er gyldne i toppen og æblerne er blevet godt møre.

Tærterne nydes bedst lune, og med en god klat cremefraiche til (men en god klat vanilleis kan også med fordel bruges). Du kan sagtens lave dem i forvejen, og blot lune dem en smule, lige inden de skal serveres.

12 kommentarer:

 1. Hvor er de fine, uhm æbletærter, jeg kan godt li det der med at man er begyndt meget m at lave små kager i stedet for én stor, så får man en hel kage helt for sig selv :-) smukke er de!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? jeg elsker også det koncept ret meget. En hel tærte til hver er i hvert fald ikke til at stå for, og så skal man heller ikke dele ;) FEDT !!! :)

   Slet
 2. Hvor er de fine - og helt perfekte til vejret! Hold da magle hvor har det været koldt i dag. Havde glemt tørklæde og fortrød det meget. I ren protest tog jeg bedstevennen med på shopping og fik købt tre sommerkjoler! Heldigvis kan de også bruges i udlandet, haha :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, for der er godtnok ikke meget sommer over vejret endnu. Det kommer forhåbentlig snart :) uuuf ja, det lyder koldt uden tørklædet, for sikke en vind der også har været idag :/ Men hey - godt du kunne finde andre gode alternativer, om mon så ikke, at mr. sommervejr fatter en hentydning? :D I HOPE SO! for jeg er ikke så heldig at skulle til udlandet i år :(

   Slet
 3. Jeg er i fuld gang med at prøve at bage disse..
  Det er gået lidt gal med dejen, den revner let.. og der var ikke dej nok, så måtte lave en potion dej mere..

  Men jeg fortsætter.. og snart skal de i ovnen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg atså SLET ikke, for den her mørdej er bare SÅ blød og lækker, og virkelig nem at arbejde med?

   Hvad var der ikke nok dej til? En hel stor tærte eller hvad?

   Godt du fortsætter :) dejligt med gå på mod ;)

   Slet
  2. Jeg tror mine "små" tærtefade var for stor til den potion dej der.
   De blev nemlig ikke ligeså små som dem du har lavet.

   Første gang gik ikke så godt, men anden gang gik meget bedre.
   Det var som om dejen skulle have mere mel, ellers kunne jeg heller ikke rulle den ud.

   Jeg har frosset dem ned, og så kan jeg lige hurtig lune dem lidt, når vi en dag får lyst til lidt lækkert :-)

   Slet
  3. åååh for pokker. Så kan jeg bedre forstå det ikke rækkede :) Godt det lykkedes for dig til sidst :) og glæd dig så til den dag, hvor de skal tøes op og nydes :) HURRA for fryseren ;)

   Slet
 4. Hvilke små tærtefade er det du har? Hvad hedder størrelsen på dine? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dem du kan se i dette indlæg :) http://krissers-cookiecrumble.blogspot.dk/2011/08/missmuffin-cookiecrumble-pa-tur.html

   De er super fine, og ikke mindst nemme at kreere skønne sager i ;) De er købt i Metro i Aalborg ;) Målene på dem kender jeg ikke lige på stående fod, men de er lidt mindre end dem du har brugt kan jeg så ;)

   Slet
 5. Kunne du ikke lave et indlæg med billeder af dit køkken? :) Kunne være sjovt at se hvordan det ser ud, nu når du bruger så meget tid i køkkenet! :D

  Ellers super fed og meget inspirerende blog! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, jo det kan da godt være jeg skulle overveje ;) For ja, jeg bruger da en del tid i mit skønne køkken (selvom jeg nu glæder mig til at få mit HELT eget og STORE køkken) :)

   Tak for det ;) Dejligt du kan lide hvad du ser :)

   Slet