torsdag den 14. juni 2012

Quesadillas m. oksekød

- og en meget nem, hurtig og ikke mindst mættende ret


Ja og sund er den bestemt heller ikke, men da vi jo ikke fik spist alle vores tortillas den anden dag, da vi lavede wraps, ja så kunne de nemt forvandles til en let og hurtig aftensmad her til aften. Den står jo stadig på eksamenslæsning for fuld udblæsning herhjemme, så de lette retter er at foretrække i øjeblikket :)

Det blev så til disse ultra nemme og lækre quesadillas m. oksekød, hvor hovedparten af ingredienserne, er lavet med hjælp fra den kære Santa Maria. Der er nemlig endnu en gang brugt Spice Mix m. oregano og Koriander og så resterne af Santa Marias fuldkorns Tortillas.

Inspiration til fremgangsmåden fandt jeg inde hos Birthe, men skiftede en del af ingredienserne ud, da hun anvendte kylling istedet for oksekød.

Til 2 pers. skal du bruge:

4 tortillas (wraps/pandekager)
½ brev Spice Mix (med den smag du nu engang ønsker)*
½ dl .vand
250 g. hakket oksekød*
revet ost
tomatsalsa (eller ketchup)
+ en lækker salat

Svits først kødet, tilsæt dernæst spice mix og vand og vend hele blandingen godt rundt. Lad det simre i et par minutter, og stil det så til side til senere.

Riv dernæst osten og smør alle fire tortillas med smør på den ene side. Varm en pande op ved middel varme og placer den første tortillas med smørsiden nedad. Kom så først et godt lag ost på, dernæst somatsalsa, så et godt lag kød og til sidst ost igen. Placer nu den anden tortilla ovenpå, denne gang med smørsiden op ad.

Lad din quesadillas stå og stege lidt, indtil den nedeste tortilla er sprød. Sørg for engang imellem at trykke lidt sammen på quesadillasen, så den smeltede ost får begge tortillas til at hænge sammen. Vend nu hele molevitten med to paletknive, og lad også denne side stege til den bliver gylden og sprød.

Gentag hele processen endnu en gang, og server når du er klar til det :) Del inden servering dine quesadillas i fire dele, så de danner små fine trekanter :) Nyd dem til en god gang salat eller en frisk mangosalsa.


*du kan selvfølgelig udskifte "fyldet" med, hvad du nu lige har lyst til, og hvis du synes det er bøvlet med det halve brev spice mix og den halve pakke oksekød, så kan du jo bare lave hele portionen alligevel, og så bruge resterne af kødet i evt. pandekager eller på en pizza dagen efter :) Det var i hvert fald det vi gjorde, så en simpel reste-ret kan nu også blive lækker - og så kan denne ret jo også laves som en lækker frokost, hvis man ved, at man ikke får det brugt til aften :)

Endnu et slag er der derfor at slå, for den fine tanke om "stop spild af mad" som vi alle burde have i tankerne hver dag, vi går i køkkenet :)

Hav en dejlig aften derude :)

8 kommentarer:

 1. Mums!! Elsker Quesadillas :)

  SvarSlet
 2. En virkelig skøn ret. Og når man ikke får det så tit behøver det jo ikke være så sundt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skøn og nem :) Haha, nej det har du selvfølgelig ret i :) Godt du kan retfærdiggøre den usunde stil vi kører herhjemme pt. :)

   Slet
 3. Ord! De ser gode ud, den fik jeg da ikke set hos Birthe. Ej hvor skal den bare prøves! Super lækkert! Rigtig god stil, inden mad = penge/ ressourcer ud af vinduet! Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej men det er vist også noget tid siden hun lavede dem ;) Netop - stop al det spild af mad. Det er jo ingen nytte til.

   Slet