lørdag den 2. juni 2012

Oliventapenade

- af lækre sorte oliven


Som jo blev brugt til de über skønne bruschettaer vi igår fik til aftensmad. Ja det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker sådan noget "hapsemad" ret så meget. Alt hvad der er bare lidt tapas, bruschetta og canapé lignende, det skal man absolut ikke være bange for at servere for mig, for så er jeg helt solgt :)

Nå, men opskriften lod jeg mig blive inspireret af inde hos Arla, hvor mængderne godtnok var lige en tand for store til, at jeg kunne følge med med mit lillle olivenglas :) Derfor reducerede jeg mængderne markant, og det kom der denne lækre svend ud af, som passer perfekt til to personer.

Du skal bruge:

80-100 g. oliven (sorte eller grønne)
2 fed hvidløg
30 g. kapers
2 spsk. olivenolie
+ salt og peber

Alle ingredienserne vendes op i en blender/minihakker (eller blendes med stavblender i et højt glas) og bendes til en fin og let'grumset masse. Her bestemmer man selv, hvor fin man vil have den. Personligt synes jeg at det er skønnest, når den har en lille smule bid, så derfor blev min tapenade ikke blendet til ukendelighed.Når tapenaden er blendet færdig kommes den på glas og opbevares på køl, indtil den skal bruges - evt. til en god omgang bruschetta på et lækkert og sprødt stykke brød eller som tilbehør til en gang tapas med det hele :)

2 kommentarer:

  1. Ej den tappende ser lækker ud, uhm god til sommerens grillbrød også. Ha en dejlig weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. Gud ja - den ville da være super skøn til grillbrødet. Tak og i lige måde :)

      Slet