fredag den 1. juni 2012

Bruschetta

- og et koldt glas hvidvin


For det var nemlig lige hvad jeg havde lyst til idag. Bruschetta er nemt, enkelt, lækkert og ikke mindst SU-venligt, og det er gaske enkelt en nødvendighed en gang imellem, når man som gemalen og jeg, er travle og eksamens-stressede studerende, der har brug for et let, hurtig og billig alternativ til aftensmaden.

Well, den lille beskedne bruschetta anretning bestod af disse tre forskellige slags:

- hjemmelavet oliventapenade
- serranoskinke og basilikumpesto
- tomat, parmesan, brie og basilikum.

Som I sikkert allerede kan lure jer frem til, så er det også dele af de lækkerier, som jeg i onsdags brugte til min canapé tallerken, og de skulle jo endelig ikke gå til spilde, så hvad passede bedre, end at anvende det i en omgang bruschetta? Det må i hvert fald siges, at være en ret fin win win situation, da det både er billigt, men også falder ret godt ind i "stop spild af mad" kategorien, da der bliver ryddet lidt ud i resterne fra køleskabet.


Måden du laver de små basser på, er enkel. Du tager først et godt brød - gerne ciabatta, skærer det ud i mundrette skiver, gnider dem ind i olivenolie, knust hvidløg og salt på begge sider, griller dem i ovnen (eller steger dem på panden) og pryder dem med din dit yndlingspålæg.

Og ja, du kan tro du bliver mæt ;) Opskriften på den hjemmelavede oliventarpenade får i først i morgen, for jeg skal til "Open By Night" inde i byen senere. Det er nemlig sådan, at jeg de sidste mange år har arbejdet denne dag og aften, så jeg har i laaang tid ikke selv prøvet at nyde godt af alle de lækre tilbud og de hyggelige aktiviteter rundt omkring i byen. I år har jeg fri grundet opgaveskrivningen, så vi skal lige ind og lure kort. Godtnok har vi begge en hel del at se til med vores eksamensopgaver + forberedelse, men en lille tur kan der lige blive tid til, for nu er aftensmaden jo indtaget :)

6 kommentarer:

 1. Lækre lækre bidder! Wauw god variation, uhm de brie bidder ser sindssygt dejlige ud, men det gør hele anretningen. God OBN og hanen dejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk også dem, jeg synes bedst om. Meeeeen sådan en basse med serranoskinke og pesto er nu heller ikke dum ;)

   Slet
 2. Åh, det ser altså hyggeligt ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også riigtig hyggeligt :) Det er skønt med de små hyggestunder, inde imellem alle de hårde eksamens-timer. :)

   Slet
 3. Meget flot lavet og superflot anrettet! (Og tusind etak for henvisningen). Du er både god til at lave maden - men også mindst ligeså god til at få den til at se pænt ud. Flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Selina :) og velbekom da - det manglede bare :) det er med at få folk overbevist om, at rester kan være lækre og absolut brugbare :)
   Iiiih tak for pokker - som jeg dog skal have roser :) Mange mange tak for komplimentet. God mad er lækkert, men god og pæn mad er endnu mere lækkert ;)

   Slet