tirsdag den 5. juni 2012

Små Hvedeflútes

- et brød med mange muligheder


Og med det mener jeg, at da det jo "bare" er et hvedebrød, så kan man det jo bruges på alle tænkelige måder. Med andre ord kan det både bruges til morgenmaden, frokosten, madpakken, grillbrød, sandwichbrød, suppebrød eller bare som tilbehør til aftensmaden.

Jeps, mulighederne er mange, så du skal da have opskriften :) Og da den er så nem som bare pokker, så er der i hvert fald ikke længere nogen undskyldning for, at bakse et fint og lækkert brød sammen.

Opskrift (ca. 13 små hvedeflútes)

50 g. gær
3 dl. lunken vand
2,5 dl. mælk
½ dl. olivenolie
3 tsk. salt
100 g. durummel
ca. 1 kg. hvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt dernæst mælk, olivenolie, salt og til sidst tilsættes durummel og hvedemelet lidt efter lidt. Fortsæt med at tilsætte hvedemelet indtil dejen er jævn og glat, og ælt da dejen i ca. 10 min. indtil den er godt elastisk.

Stil dejen til hævning under klæde i ca. 30 min. og når den er færdighævet deles den ud i 13 lige store dele. Hver del rulles ud til et tyndt og aflangt flúte, hvor enderne er rullet en smule tyndere end resten af brøder. Hvert flúte placeres tæt på et meldrysset viskestykke, hvor visskestykket er bukket op imellem hvert flúte. På den måde sikrer du dig, at dine flútes forbliver adskilte, når de igen skal hæve. På denne måde får hvert fúte også det karakteristiske og fine mel-look både under og på siderne af hvert flúte.

Inden den sidste hævning snittes der små og fine snit i hvert flúte, så de kommer til at ligne mere og mere et rigtigt fransk baguette :)

Lad alle flútes hæve på det meldryssede visskestykke side om side, og med endnu et klæde over sig i ca. 20 min. Når de har hævet foor sidste gang bages de ved 200 grader over/under varme og i ca. 15-20 min.


Når alle flútes er færdigbagte, stilles de til let afkøling på en bagerist, men nydes dog bedst, hvis de er let lune og sprøde i skorpen! Uhm.

Tip: at lave en god sandwich i disse brød er bestemt ikke at kimse ad, så bare gør det :) Det er næsten ligegyldigt hvad du vælger at putte i, bare det er ting der behager dine smagsløg, og så skal brødet her nok gøre det sidste - stol trygt på det :)

10 kommentarer:

 1. Uhm lækkert brød kan man aldrig få nok af, tak for opskriften og ha en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej netop :) og dette brød kan man slet ikke få nok af ;) Velbekom, og god aften til dig også ;)

   Slet
 2. Neeii hvor er de fine og jeg som lige står og skal lave tomatsuppe i morgen aften. De her flutes nærmest råber op om at de gerne vil serveres til suppen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. You are soooo right Vibeke :) De ville passe mere end perfekt til en omgang tomatsuppe. UUHm :D

   Slet
 3. De flútes ser godt ud - men du nævner hæveproceduren med viskestykket to gange. Lader du dem hæve to gange? Har du prøvet at bage dem med halvt gær og langtidshævning på køl?
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Først hæver dejen i skåle, dernæst i vistestykket :) Jeg beskriver bare først viskestykke proceduren, og dernæst skriver hvor lang tid de hæver i visetykket ;)

   Niks, det har jeg ikke prøvet :)

   Slet
 4. Jeg har lige bagt 12 stk flutes. De er fantastiske!
  Tak for opskriften - fortsæt endelig med de mange gode opskifter du ligger ind! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk :-) og hvor er det skønt, at de også faldt i din smag.

   Velbekom, og du kan stole trygt på, at jeg fortsætter i samme stil med opskrifterne :-)

   Slet
 5. De ser bare SÅ gode ud de her flútes! Rigtig gode billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :-) og jeg kan så fortælle dig, at billederne lyver altså ikke :-) de er død lækre og perfekte til mange ting :-)

   Slet