mandag den 16. juli 2012

Jam tarts

- i mini format


Lige til at køre i mulen på en dejlig varm sommerdag og en kop the på terassen eller altanen, meeen de kan nu også snildt indtages på en regnvåd sommerdag, som jo hænger over de fleste igen idag ;)

Mørdej:

150 g. sukker
150 g. smør
250 g. hvedemel
1 vanillestang (eller 1 tsk. vanillesukker)
1 spsk. vand
1 æg
+ marmelade til fyld

Skrab kornene ud af vanillestangen, bland det med lidt af sukkeret og vend det herefter sammen med resten af sukkeret og ægget. Pisk det godt sammen og tilsæt dernæst det bløde smør og vand, og til sidst melet.
Ælt dejen godt sammen til den den er glat og jævn. Stil den på køl i en times tid og rul den herefter ud på et meldrysset bord. Stik runde cirkler ud til minimuffinformen - jeg brugte en med riflet kant, nærmere betegnet disse udstikkere. Du kan naturligvis også nøjes med en glat en af slagsen. Alternativt kan et lille glas bruges som udstikker.

Når dejen er stukket i cirkler, placeres den centreret i minimuffinformen, og presses derefter ned i bunden a hvert hul. Herefter fyldes de op med den ønskede marmelade (chokolade, marcipan, frugt og nutella kan også anvendes - kun fantasien sætter grænsen) og bages ved 200 grader i ca. 6-8 min. Hold øje med dem, da de er færdige, når kanten af dejen bliver sprød og gylden.







Note: en lækker sprød og let lille haps, som kan varieres i det uendelige med både frugt, chokolade, nødder, karamel, marcipan og alskens marmelader. Det eneste det kræver er en minimuffinform og en mørdej. De er nemme at tage med og endnu nemmere at indtage i én haps - let og elegant :)

20 kommentarer:

  1. Svar
    1. De er også syndige som bare pokker Bianca :) Mums. Og en rigitg fin måde at få brugt lidt marmelade på ;)

      Slet
    2. Ja tænker også at de fine marmelader jeg har modtaget fra Svansø må i sådanne lækkerier. Det tror jeg de ville være gode til. ;-)

      Slet
    3. Hæhææ. Psst. Det var også jordbærudgaven fra Svansø jeg anvendte heri, så det er godkendt med topkarakter :-)

      Slet
  2. 2000 grader alligevel søde ;) de er bare så fine! Det kribler i fingrene for at lave nogen lige nu :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, wooops for sørensen da, jamen 2000 grader er da meget normalt, ikke? :) Uhm, det kan jeg godt forstå Line, for de er ret lækre. Ps. de bliver ikke dårligere af at blive indtaget i blæsevejr ;)

      Slet
    2. Og de er garanteret gode til sådan en nattevagt ;)

      Slet
    3. ååh for faen, er du nu på den igen. Du er altså "Theeee Working Woman" :)

      Slet
  3. Hæ hæ... Så mange grader tror jeg ikke min ovn kan komme op på ;) 2000 - WOW!
    Men mums hvor ser de bare skønne ud, kunne helt sikkert godt lige hapse i en nu :)

    - Maj :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Seriøst? Sikke da en old-school ovn du har dig så, siden den ikke engang kan det ;) haha. Ejh, måske 200 grader også er mere end rigeligt til de små svende her ;)

      Slet
  4. Hvor er de fine, de kager! Minder lidt om den gammeldags småkage med syltetøj i midten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Camilla :) Ja det gør de nemlig, og de smager også lidt sådan, bare bedre, fordi der er plads til lidt mere marmelade/syltetøj :D YUM!

      Slet
  5. Guud de ser smækre ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er sørme også freja ;) og så passer de lige tii én haps, det er SÅ perfekt ;)

      Slet
  6. De er godt nok søde, ved ikke hvornår jeg sidst har sat tænderne en syltetøjskage, men det er alt for længe siden!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja ikke? Det er en glemt og undervurderet bette sag ;)

      Slet