torsdag den 16. august 2012

FANDANKO IS

- i fire forskellige varianter


For Carsten fra FANDANKO havde spurgt os, om vi ikke kunne tænke os at teste de nye is han har fået i forretningen - og det kunne vi naturligvis ikke sige nej til :)

Aalborgs Cupcakemafia var derfor samlet hjemme hos Camilla i tirsdags, som havde lovet at lave middag til os, hvorefter vi kunne teste isen. Camilla havde lavet den lækreste fyldte kalkun, hvor der var både svampe og porer i - meget meget lækkert. Dertil fik vi kogte kartofler, brun sovs og den mest syndige waldorf-lign. salat, med de sprødeste og sødeste valnødder, som var ristet på panden i smør og sukker. YUM for en godte altså. Opskrifterne er naturligvis at finde inde hos Camilla :)

Nå, men tilbage til isen: Først og fremmest skal indpakningen/embellagen lige have en kæmpe ros - for det er simeplthen smart. Isen er nemlig pakket i en lille firkantet termobeholder, hvor der i toppen er placeret 2 små plastic-skeer. Termobeholderen kan holde isen kold og lækker imellem 2-3 timer, hvilket derfor gør dem yderst velegnede til evt. at have med på picnic eller roadtrip. Utrolig smart. Det gør derfor også, at selvom du ikke bor i Aalborg, men meget gerne vil have FANDANKOs is med hjem, ja så kan det altså holde sig koldt på hele køreturen hjem.

Der var som sagt fire forskellige varianter. To med fløde og to sorbetis. De to sorbet varianter var henholdsvis blodappelsin og en gulerod, appelsin og citron sorbet. De to fløde varianter var med pistacie og den anden med lakrids.Gulerod, appelsin og citronsorbet:
Var en dejlig blød sorbet, meeeen den smagte hverken af citron eller gulerod, men mere bare af en kedelig og meget bitter appelsinskal. Det var lidt ærgeligt, da vi alle havde glædet os en hel del til netop denne version. Den var fløjsblød som bare pokker, men en del lad og bitter i smagen - øv.

Blodappelsin sorbet:
Blød, lækker og saftig. Ja, det er vist det der beskriver denne version bedst, for den var yderst lækker. Den smagte som en rigtig sorbet, og så smagte den igennem af den lækreste blodappelsin - endda en frisk en af sin slags :) Bestemt en variant jeg vil vælge igen - også selvom det rent faktisk var anden gang jeg fik den :) Mums

Lakridsis:
Rigtig mange har et lidt underligt forhold til lakrids i det søde køkken, men det er altså bare en grænse man lige skal have krydset, for det smager altså fantastisk i de fleste ting :) Det samme gjaldt naturligvis denne is. Den var dejlig blød og cremet - og den første mundfuld smagte virkelig igennem af lakrids. De nste par mundfulde var dog mindre markante og lækre, så du skal ikke blive skræmt væk af den intense smag i starten - den bliver meget bedre skefuld efter skefuld :)

Pistacieis:
En total vinder af disse fire varianter. Cremet, blød, lækker, meget smagfuld og toppet med de fineste hakkede pistacienødder på toppen. Haps! Jamen der er ikke så meget at sige om denne is, udover at den var gennemført lækker. Også denne smagte rigtig meget igennem af pistacie (i forhold til mange andre pistacie is), men det var på den gode og rigtige måde - den friske måde :)

Oh yes - "med respekt for dine smagsløg" (som der står øverst på pakken), det har denne is bestemt, for alle smagsløg er jo forskellige, og det er disse fire isvarianter virkelig også. Nogen bedre end andre, og det skal man naturligvis tænke på, når prisen på sådan en kasse er 65 kr. - men hertil vil jeg dog tilføje, at der også er nok til 2 personer i sådan en lækker boks :)

6 kommentarer:

 1. Åh, hvor ser de lækre ud, dejligt med nye is varianter. Emballagen er da virkelig et plus, ved du hvad de koster. Hvilken lækker middag, må da vist ind og lure lidt opskrifter :-) ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa det er simpelthen lækkert :) Gud ja, det har jeg jo helt glemt at skrive, for de er faktis lidt dyre. 65 kr. pr. kasse :) uhj ja, det var en virkelig lækker comfort dinner, så du skal absolut ind og lure opskrifter hos Camilla :D

   Slet
 2. Ejjj hvor lyder den med blodappelsin altså bare god... Er helt øv over at jeg ikke bor i Aalborg..
  Jeg ville dog blot høre hvor mange ml der er i hver boks, fordi 65 kroner.. Puuh ha, det er liiiiidt dyrt. :p
  //Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også ganske fantastisk Marie :) Jamen der er 500 ml. i hver boks :) og ja, det er dyre skefulde, men de er himmelske hver og en af dem ;)

   Slet
 3. Sikke en lækker reklame ;) Jeg kunne nu godt finde på at købe sådan en boks engang imellem - så Fru Ronne har reklameret for den. Og synes det er smart med den fryseboks - alt smelter jo hurtigt væk i denne lumre varme.
  Og pistacien er vist den vi skal prøve - mmmmh :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det kan du roligt gøre, for de er virkelig lækre. Netop - det er mega smart med termoboksen, som lige kan holde det koldt og lækkert, indtil man er hjemme igen. Og så kan man jo passende nyde den i den lune sommervarme også ;)

   Slet