fredag den 17. august 2012

Foodfestival i Århus

- skal du ikke med?


Det skal Cupcakemafiaen, og jeg glæder mig som et lille barn. Denne festival udstråler nemlig alt det, som en madfestilval skal udstråle. Gode og friske råvarer, dejlige og grønne omgivelser, danske og nordiske producenter og kokke, mad i høj kvalitet og ikke mindst i balance med naturen.

Mad festivalen løber af stablen i weekenden fra d. 7 til d. 9 september (Tangkrogen i Århus), og hele programmet er at finde inde på hjemmesiden - http://foodfestival.dk/.

Food Festivalpladsen er delt ind i 13 forskellige områder med hver deres tema og arrangementer, så der skulle være mere end rigeligt at kigge på og suge til sig af viden og herlige oplevelser.

Kilde: Food FestivalDer er blandt andet en masse fine "kurser"/madskoler, som man kan tilmelde sig. Mulighederne er mange, og jeg vil næsten garantere, at der er et kursus for enhver smag. Det kursus der dog vandt indpas hos mig, var kurset omkring flødekager.

Hvis du slår flødekager op i DEN STORE DANSKE, så skriver de sådan: "kager, fint bagværk med relativt stort indhold af smør og sukker, ofte tillige mælk og æg. Mange kager er dekoreret med sukkerdrys, glasur, chokolade eller marcipan og fyldt med konditorcreme, flødeskum, remonce eller marcipanmasse."

Og hertil kan jeg jo kun sige: Jaaaaa det passer da vist meget godt, ikke? :) I så fald elsker jeg kager - og det er i alle afskygninger. Her er flødekagerne naturligvis også iblandt de højeste på listen, dog ikke alt for ofte.

På kurset om flødekager, som konditorlandsholdet står bag, får du mulighed for at se, hvordan de mest klassiske flødekager bliver til. Heriblandt tivolikagen, kartoffelkagen og det velkendte gåsebryst. Derudover vil de lære dig om flødekagernes oprindelse - heraf deres historie og tilblivelse, også får du naturligvis også lov til at prøvesmage alle lækkerierne til sidst.

Så altså - er du en sukkergris og flødekagelsker af værest skuffe - eller bare helt vild med mad og lækre råvarer, så er dette helt sikkert en skole/kursus for dig  og naturligvis generelt en hel festival for dig. Det eneste du skal gøre for at komme med på dette kursus er, at gå ind via. dette link, og bestille billet til selve madskolen. En billet koster 180 kr. og der er kun plads til 20 deltagere på kurset - så det er med at være hurtig :) Arrangementet foregår om fredagen d. 7 september kl. 14.00 - 15.30, så hvis du har planer om at være på festivalen denne dag, så vil flødekageskolen  absolut være et visit værd :)


Har du allerede planer om at deltage i festivalen, og i så fald hvilken dag? Cupcakemafiaen er at finde på festivalpladsen om søndagen d. 9 september :) Ses vi?

6 kommentarer:

 1. Yes, jeg har planer om at skulle derned søndag også. Havde egentlig ligeledes planer om at spørge Line om hun ville med, men det er vist ikke nødvendigt :P

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅDAN :) Så ses vi jo nok ;) Haha, ja det er da lidt ligemeget nu ;) meeen du kan naturligvis stadig invitere hende, så har hun da fået tilbuddet ;)

   Slet
  2. Det gør vi sikkert :) Tænk at være så ombejlet som Line :D

   Slet
  3. Ja det ville slet ikke være tosset ;)

   Slet
 2. Jeg vil rigtig gerne - men skal til bryllupsreception om lørdagen, så det er ret svært at kombinere uden at bruge hele weekenden på det :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. åååh ja, det kan jeg godt se :( Øv for den da. Meeeen en bryllupsreception lyder nu heller ikke dum :)

   Slet