torsdag den 11. oktober 2012

Ostebulgurbrød m. oregano

- med skøn sprød skorpe og lækker krumme


Idag har vi nemlig afholdt "store bagedag" på hjemkundskabs-holdet  og sikke en fest af både hvede, rug, sigte, grahamsmel og alskens slags fyld, drys, pynt og topping. Yes - jeg følte mig virkelig i mit rette element, og ja - nørden havde da taget kameraet med i skole ;) 

Derfor fik jeg lige skudt et par billeder af vores fine kreationer, og jeg siger jer, at der i sådan et hjemkundskabs-lokale er helt vildt mange fine fade, kurve, tallerkener, skåle og pynte/nips genstande, som kan være super fine til billeder - jaja, men er vel lettere skadet? Well, well, her får I så den ene af kreationerne, nemlig små bulgurbrød m. ost og oregano, og opskriften med naturligvis :)  Og ja, jeg skal nok fri jer for den didaktiserede version af opskriften, for den er nok lige lovlig pædagogisk til jer :) 

25 g. gær
2 dl. lunken vand
3 dl. mælk
3 dl. bulgur
1 spsk. groft salt
450 g. hvedemel
200 g. revet ost (gem lidt til drys)
1 spsk. oregano (+ lidt ekstra til drys)
½ dl. olivenolie til pensling

Rør gæren ud i det lunkne vand og bland derefter mælk, bulgur og salt i, og rør godt rundt. Kom 3/4 af hvedemelet i, og rør dejen sammen til en tyk og klæg grød, og tilsæt så ost og oregano. Kom det sidste mel i, og ælt dejen godt. Dejen skal være let klistret, da bulguren skal have mulighed for at suge lidt væske til sig, under hævningen. 

Stil nu dejen til hævning under klæde i ca. 1½ time. Når dejen har hævet færdig slås den ud på et meldrysset bord, og æltes igennem, deles i 16 dele og formes nu til små brød. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem nu hæve endnu 20 min. under klæde. 

Pensl så brødene med olivenolie, drys med ost og oregano og bag så de lækre basser ved 200 grader i ca. 15-20 min. eller indtil osten er smeltet og sprød, og brødene er gennembagte. 


Note: en lækker blød og luftig basse med en god krumme fra bulguren, og med en lille snert af pizza-smag - mums. Den sprøde skorpe fra osten giver en dejlig smag, og passer helt fantastisk godt sammen med oreganoen. Brødene er lækre i sig selv som "gnavebolle", men ville også egne sig helt perfekt på et tapas/ta'sev bord med noget godt pålæg til. 

14 kommentarer:

 1. De ser rigtig skønne ud! Og så serveret i solskin - perfekt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De var også super skønne, og ja - serveret i efterårs-solskin. Det bliver ikke bedre ;)

   Slet
 2. Må man nuppe opskriften ? :-)

  SvarSlet
 3. Hej Kristine

  De ser vildt lækre ud. Har en rest kogt bulgur i køleskabet - tror du de kan bruges også? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan de sagtens :) Ingen problem. Du får nok ikke den samme "hårde krumme", men derimod stadig et lækkert og fiberrigt og lækkert brød :)

   Slet
  2. Vil du tro der skal samme mængde bulgur i + samme mængde af alt det andet? Og ikke mindst samme bagetid?

   Tak fordi du gider svare og er så hurtig til det :D

   Slet
  3. Mht. mængden tror jeg godt du kan tage den samme. Mht. melmængden synes jeg du skal tage det lidt ad gangen, og vurdere undervejs. Jeg tænker nemlig, at du måske skal putte mere mel i, da din allerede kogte bulgur, jo ikke vil tage så meget væske til sig, som ukogt bulgur vil. Prøv det ;) Det kan ikke gå værre end galt ;)

   Slet
 4. Haha.. Og det har du da så evigt ret i ;)

  SvarSlet