søndag den 23. december 2012

Julens fineste pebernødder

- de bedste og de flotteste


Og det mener jeg faktisk helt seriøst. Jeg har nemlig smagt en hel del pebernødder, både købte, men også hjemmelavede. Dog ikke hjemmelavet af mig selv, for dette er faktisk den første gang, at jeg har bagt pebernødder siden jeg var helt lille, og det fortryder jeg bestemt ikke. Faktisk har jeg kun været med til at trille og bage disse lækre nødder, for egentlig er det min søde kusine der stod for dejen, da vi i sidste uge havde småkage-bagnings-dag, så det er faktisk hende der skal have al rosen :) 

Jeg har dog været så heldig at lokke opskriften ud af hende, dels fordi jeg så kunne dele opskriften med jer, men bestemt også for, at jeg næste år kan lave mig endnu en portion af dem. Uhm.

Opskrift til ca. 300 stk. (her er lavet dobbelt portion, så opskriften kan sagtens halveres)

500 g. smør
400 g. sukker
2 spsk. sirup
2 æg
2 tsk. ingefær
2 tsk. kanel
2 tsk. nellliker
1 tsk. stødt hvid peber
4 tsk. natron
13 dl. hvedemel

Rør først smør, sukker og sirup sammen til en luftig masse. Tilsæt dernæst æggene sammen med ingefær, nelliker, kanel og peber. Sigt mel og natron sammen og tilsæt dette til massen også - hold dog lidt af melet tilbage, da det ikke er sikkert, at alt skal bruges. Rør hele massen godt sammen, indtil den er jævn og glat og stil så på køl natten over. 

Dagen efter er dejen klar til udrulning. Rul dejen ud til små kugler på størrelse med en hasselnød, bag ved 180 grader i ca. 10-15 min, eller indtil pebernødderne er gyldne og sprøde :) Lad dem køle helt af på en bagerist, inden de kommes i en kagedåse. 
Note: en lækker, knasende og sprød lille haps. Lige akkurat sådan, som en vaskeægte pebernød skal være. Krydret, knasende og velsmagende. Uhhh, og det rimer sågar :) HAPS! Karen Volf - gå hjem :) 

2 kommentarer:

  1. Hej :)!

    Jeg elsker Karen Volf og har en mening om at deres pebernødder er de eneste rigtige..
    men jeg kunne godt tænke mig at lave hjemmelavede pebernødder, som mager i stil med Karen Volf. vil du sige at disse gør :)?

    SvarSlet