mandag den 14. januar 2013

Æble müsli m. kokos og kanel


- giver en frisk og sprød start på dagen


Især hvis du, ligesom jeg selv, spiser det ovenpå en dejlig og blød omgang skyr. Ja alm. yoghurt natural kan du naturligvis også spise det ovenpå, og alle andre slags yoghurt for den sags skyld. Min vurdering er dog den, at det smager bedst, og trænger bedst igennem smagsmæssigt, hvis yoghurten er neutral - og så kan du jo lave din müsli, lige som du bedst kan lide den :) Opskriften på denne nye favorit skal du dog ikke snydes for, og så kan du jo altid vurdere, om den skal have en date med din foretrukne yoghurt en af de nærmeste dage :)

Opskrift til ét stort glas (ca. 10 dl.)

3 dl. havregryn
1 dl. kokosflager (kokosmel kan også anvendes)
1 dl. hele mandler
1½ dl. græskarkerner
2 æbler, skåret i fine små tern
2 tsk. stødt kanel

Skyld, udhul og snit æblerne fint (med skræl) og vend dem op i en skål. Bland kokosflager, mandler, havregryn og græskarkerner op i skålen, og rør rundt. Vend hele blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og jævn det hele godt ud, så det ligger i et tyndt lag. Drys de to tsk. stødt kanel ud over, og rod lidt rundt i blandingen med en ske. 

"Bag" müslien ved 150 grader (varmluft) i ca. 35 min. - eller indtil æblestykkerne er sprøde og lettere gyldne. Det samme gælder den resterende del af müslien. Hele blandingen skal generelt have en gylden farve, og virke sprød. Lad den færdige müsli køle helt af, inden du hælder den på glas. 
Note: som nævnt først i indlægget, så er denne müsli en frisk og sprød start på dagen. Den emmer nemlig af den lækre duft og søde smag fra æblerne, samtidig med at det søde og krydrede element fra kanelen trænger godt igennem. De lækre mandler og de sprøde havregryn giver et skønt og knasende bid, som de fleste af os elsker at tilføje vores cremede morgenyoghurt. Uhm. En ny morgenfavorit er fundet, og så er den endda sund :) 

10 kommentarer:

 1. Hurra!! Det skal prøves!! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det skal du virkelig ! Jeg vil æde min gamle hat på, at det lige er noget for dig :)

   Slet
 2. Måtte straks i køkkenet og lave det! MUMS det guf :) Tak for opskrift!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ejh hvor godt :) Og ja, det er nemlig guuuuf :) Velbekom Sussi :) Dejligt den kunne glæde hjemme hos dig også :)

   Slet
 3. dejlig blanding - jeg vil også snart lave musli:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mega skøn blanding - og overraskende lækkert :) Uhm. 2 portion er allerede indtaget idag - uups :D

   Slet
 4. Uhm, ser lækkert ud! Har aldrig taget mig sammen til at lave müsli selv, men kokos/æble/kanel-versionen lyder svært fristende - spiser jo bagte kanel-dryssede æbler m. græsk yoghurt konstant, og et gang kokosmel dysset ud over sådan en omgang er jo ikke værst - så mon ikke müslien er noget for mig? :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sørme en fejl :) Det er SÅÅÅÅ simpelt og lækkert, at lave sin egen müsli, og det eneste der tager tid er bagetiden, men hallo - man kan jo lave så meget andet imens det passer sig selv :)

   Jeg troor absolut denne version er lige noget for dig :) Så nu er der ingen undskyldning :) Du må igang ;)

   Slet
 5. Hvor lækkert! Det må jeg da straks prøve :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver du nødt til Gitte :) Den er hammer hammer lækker :)

   Slet