tirsdag den 26. marts 2013

Homemade Peanutbutter

- nemmere end du tror


Og så er det ikke engang lyv! Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at jeg er rimelig glad for peanutbutter - især sammen med chokolade - helst nutella egentlig. Uuuf det er godt, men da det jo (desværre) ikke rigtig er noget vi bruger så meget af her i DK, så er det altså oftest også ret dyrt at købe. Jeg har længe ville afprøve min egen version, men da jeg tænkte, at der nok skulle en værre masse udstyr og ingredienser til, så afholdte det mig lidt fra at prøve. 

Mine grumme tanker blev  dog gjort til skamme, da jeg endelig tog mig sammen til at undersøge, hvordan man egentlig gjorde det. Der var (som alt mulig andet) mange mystiske måder at gøre det på, men jeg valgte sørme den mest simple, og BUM, pludselig var der ingen vej udenom, for det er såååå nemt - OG LÆKKERT!

Du skal nemlig kun bruge:

250 g. peanuts
1 tsk. blender
1 tsk. stikkontakt med strøm i

Og det er da til at overkomme, ikke? Jeg valgte at købe en billig pose saltde peanuts i Føtex, men hvis du ikke vil have en salt peanutbutter, så kan du købe de usaltede peanuts, eller købe jordnødder med skal og alt det dyre, og selv få lov at pille dem :) 

Når du så har valgt, hvilke peanuts du vil anvende, så smider du blot dine peanuts ned i blenderen og blender til ekendelighed. Du skal blende konstant i ca. 5 minutter, hvor dine peanuts kommer til at gennemleve tre stadier. 

Stadie 1: finthakkede peanuts
Stadie 2: sammenpresset og let-klistrede peant-mos
Stadie 3: cremet og lind peanutbutter

Jeps, den er god nok - du har nu en god og lækker cremet gang peanutbutter, som stadig har en lille smule kant og struktur. Mommenoom det er lækkert! Hvorfor jeg ikke har gjort det før nu er mig stadig en gåde!? (dumme dumme Kristine). 

Well, hvis du ikke satser på at spise det hele på én gang, så hæld lige din peanutbutter over i et glas med tætsluttende låg, og opbevar det mørkt og let-køligt. Mit står blot gemt væk i et af køkkenskabene. 
Note: lækkert, nemt, lækkert og så lidt mere lækkert. Min anbefaling går på at få denne herlige sag kreeret, så du kan bruge det på enten dine morgenpandekager, ddit morgenbrød eller i lækre kager og desserter. Oohj jeg kan ikke vente med at skulle have en omgang amerikanske pandekager med det her og lidt nutella på :) HAPS! Måske lidt frugt til også :)

Og ja, efter allerede at have indtaget en hel del fra dette skønne glas idag, så skal jeg da vist lige et smut på motionscyklen. Bare så der er plads til endnu en skefuld af det senere ;) Muhahahaha. 

10 kommentarer:

 1. Det lyder næsten for godt til at være sandt :)

  SvarSlet
 2. Og det er det slet ikke!!! Er det ikke fantastisk? Uuuhm ;-)

  SvarSlet
 3. Jamen det er jo helt ånssvagt nemt!!! Jeg skal helt sikkert slå mig på peanutbutter-salg som karriere ;) Var ret vild med en peanutbutter swirl nutella - creme jeg engang fik fra USA, så ey, det må da prøves af :D

  SvarSlet
  Svar
  1. ja ikke? Eeejh jeg blev også heeelt overrasket, på den fede måde naturligvis :) Uhm ja, den lyder ret lækker, og jeg kan da heller ikke sige mig helt fri for, at have spist de første 3 boller m. nutella OG peanutbutter på idag ;) Ooooops! Glæder mig til, at du starter din egen produktion op. Jeg er dog ikke sikker på, at ville støtte den, for det er meget nemmere at lave den helt selv ;)

   Slet
 4. Det havde jeg godt nok aaaaldrig troet :) det skal også prøves heroppe på kolde, frosne Færøerne i disse herlige, kommende fridage :) :) :)

  tusinde tak og som altid, fantastiske billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel? Uuhj du må igang, for ja - det er med at udnytte, at de kolde fridage rent faktisk kan gøres lækre ;)

   Velbekom da :) Er bare så glad for, at du kan lide dem/det :)

   Slet
 5. Yum - elsker bare alle former for nøddesmør. Fik friske forårsruller med en eller anden afsindigt lækker nøddedip igår, hold op det var godt.
  Men peanutbutter er nu også skønt i sig selv, især med gulerodsstænger eller på bananmadder.. Eller i havregrød. Og kager. Okay. Det er nice i alle samnenhæng.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrk me toooo! Jeg er en sucker for det fis! YUM. Og ja, haha - bare generelt RET SÅ LÆKKERT! Det kan vi hurtigt blive enige om ;)

   Slet
 6. så nu er det afprøvet og præcis lige så nemt som du lovede :) lækkert og absolut ikke sidste gang, det bliver lavet :) tak for tipset :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? Det er sååå nemt, og super lækkert :) Dejligt du også er blevet lettere afhængig ;) Haha

   Slet