lørdag den 27. april 2013

Coffee Biscotti

- kaffe, kaffe, kaffe og lidt chokolade


For jeg er, og bliver en sucker for det kaffe der, og I ved det !!! Derfor skulle jeg naturligvis lave disse basser, for så er der både kaffe'kage til kaffen, men også til dårlige tider, hvor der altså bliver hældt knap så meget kaffe indenbords, men så får jeg da stadig snerten af kaffe. Yaaahj!

Opskriften fandt jeg inde hos U Try it, hvor jeg regnede målene om, og samtidg ændrede en smule hist og her, bla. fordi jeg ikke havde hasselnødder på lager, og derfor brugte mandler i stedet, samtidig med at jeg heller ikke havde chokolade likør på lager. Opskriften får I derfor, helt som jeg lavede den, med en del småjusteringer her og der - uuuhm. 

Dej:
110 g. smør
170 g. sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. mandelessens
3 spsk. instant kaffe
1½ spsk. kogende vand
280 g. hvedemel
60 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
120 g. mandler, let ristede på pande eller i ovn
180 g. mørke chokoladeknapper eller hakket
1 æggehvide til pensling, letpisket

Coffee Glaze:d
3 tsk. instant kaffe
2 tsk. kogende vand
ca. 1 dl. flormelis

Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt herefter æggene et ad gangen. Kom vaniljesukker, mandelessens og den opløste instant kaffe i, og mix til det er inkorporeret. Bland herefter i en anden skål mel, kakao, bagepulver og salt sammen, og tilsæt det lidt efter lidt til den våde blanding. Rør dejen sammen til en fast og fin dej, og kom så chokolade og mandler i. 

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt chokolade og mandler godt ind i dejen. Del dejen i to lige store dele og form så hver del til to rektangler. Placer de to "bjælker" på en bageplade, pensl med den letpiskede æggehvide og bag "bjælkerne" ved 175 grader i ca. 20 minutter. 

Efter de 20 minutter tages de to "bjælker" ud og de skæres ud i ca. 1 cemtimeters tykke skiver, som lægges tæt side om side på en bageplade og bag igen 20 minutter, eller indtil de er hårde og tørre i midten. Lad efter endt bagning dine bisscottier afkøle helt, før end de prydes med den lækre coffee glaze. 




Note: en sprød og lækker biscotti, som smager dejligt af både kaffe og chokolade. Den skønne og meget intensse kaffe'glasur på toppe giver en dejlig fyldig og stærk smag af kaffe. Denne kan naturligvis undlades, hvis man ikke ønsker at kaffe smagen er helt så intens endda. Du kan istedet lave en helt alm. glasur eller lave en med vanilje i, som også passer godt til både chokoladen og kaffen i disse mørke svende :) 

Du skal naturligvis huske at nyde dem til en god, sort og rygende varm kop kaffe :) Så går det hele altså  let som en leg ;) Haaaps! Dyp gerne i kaffen, om man vil ;) 

4 kommentarer:

  1. God kombination - også for os kaffeskeptikere, der til gengæld elsker den sorte drik, hvis den bruges i søde sager ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. NETOP ! :) Og her kan man lige ane den sorte suppe, uden at det bliver alt for meget - selv for skeptikere ;)

      Slet
  2. Thank you for trying the recipe. Hope you enjoyed these biscotti. I just made them again yesterday! I love your coffee glazed version. I'll definitely try your glaze next time. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. No, Thank you for the recipe :) I'm already in ove with it, and it's definitely not the last time, these are made in my kitchen ;)

      Slet