søndag den 7. april 2013

Tiramisu Cheesecake

- en lækker smækker sag


Som blev serveret efter en ellers herlig eftermiddag i godt selskab, både på det menneskelige plan, men så abslut også på de våde drikke. Igår var vi nemlig sammen med gode venner og veninde taget til vinsmagning/vinfestival her i aalborg. Der var lækre stande med masser af lækker vin, men også herlige delikatesser, hvor der blev smagt ihærdigt. Vinen var naturligvis i højsædet, og den fik vi også rigeligt af - vi spytter nemlig ikke ud ;) 

Nå, men da eftermiddagen var brugt op og rødvins-maven skulle have selskab af lidt mad, tog vi hjem til os og bestilte en god stak pizzaer fra Azzurra. Herefter skulle der naturligvis være lidt sødt til ganen også, så jeg havde på forhånd lavet denne spændende sag. Jeps, mere sprut til os - haps :) Egentlig er det bare en tiramisu som vi kender den, men lavet som cheesecake i den forstand, at den har fået en bund og at husblas er tilsat i cremen, så den kunne sætte sig fint. Den blev helt vildt vellykket, og skal så absolut snart laves igen :) Uhhhm. 

Bund:
130 g. knuste digestive
110 g. smør

Fyld:
4 past. ægeblommer (2 bægre)
4 psk. sukker
250 g. marscapone
5 plader husblas
3 dl. fløde
2 dl. kaffe
1 dl. kahlua
12 ladyfingers
+ usødet kakaopulver til pynt

Lav først bunden ved at knuse digestive kiksene og bland dem med smørret. Sørg for at smørret er ligeligt fordelt, og bred det herefter ud i bunden af en springform (22 cm.) Bag bunden ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil den er fast og crispy. Lad den afkøle helt. 

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Pisk nu æggeblommerne luftige og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, alt imens der piskes. Pisk herefter marscaponen i, og rør til massen bliver glat og lækker. Stil den til side imens fløden piskes stiv i en anden skål. 

Bland herefter kahlua og kaffe sammen i et fad og dump dine ladyfingers ned i. Lad dem suge lidt af væden til sig imens cremen laves færdig. Smelt din udblødte husblas i mikroovnen i ca. 5-10 sekunder, og lad det stå til det bliver en smule køligere - omkring lillefinger'varmt. Når det har fået den rigtige temperatur hældes det - lidt efter lidt - i en tynd stråle ned i æggeblomme/marscapone cremen, imens der piskes på fulde hammer. Bland/vend nu de to piskede dele - fløden og æggeblomme/marscapone cremen sammen, og hæld nu det første lag af creme (ca. halvdelen) på kiksebunden og placer de kaffe og kahlua dyppede ladyfingers i et lag rundt i springformen. Vend herefter resten af cremen ovenpå og glat overfladen af til sidst. Dæk springformen til med husholdningsfilm og stil din cheesecake på køl i mindst 6 timer, hvor den får lov at sætte sig. 

Inden servering tages cheesecaken forsigtig ud af formen, placeres på et fint fad og drysses/sigtes med usødet kakaopulver. Jeg toppede den med et par blade citronmelisse og et par moccabønner, bare for at bryde den lidt kedelige kakao-flade :) 
Note: en super lækker og let lavet cheesecake, som smager og emmer af tiramisu hele vejen igennem. Den har den lækre smag af kaffe og kahlua, men samtidig en lækker friskhed og kant fra den skønne ostecreme og den knasende crispy kiksebund. Absolut en cheesecake jeg vil lave igen, for samtidig med at den er lækker og syndig, og smager af tiramisu, så er den også noget så skøn at kigge på, når den står der på lagkagefadet. Muuuums. Og med lidt tømmermænd kan den altså også sagtens spises med stor tilfredsstillelse - trust me ;) 

10 kommentarer:

 1. Ej, Kristine! Det kan du altså ikke være bekendt! Der burde være en regel mod, at man ikke må poste billeder af en kage der indeholder cheesecake- og tiramisu-elementer, medmindre læserne af pågældende indlæg får et stykke tilsendt med luftpost!
  Den ser så ualmindelig lækker ud :D
  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. UNDSKYYYYYLD ANNE! Jeg ved godt det er tarveligt, men jeg turde fandme ikke sende mine brevduer afsted med denne lækre sag, da de har svigtet mig alt for meget på det sidste, så du må nøjes med billeder og drømme (indtil du selv får den kreeret) ;)

   Slet
 2. Nææææh, til mig? Det skulle du da ikke! Eller... årh så skidt da! *hapshaps*

  Ps. Det er også en uvane at spytte ud til vinsmagninger - så må man bare sørge for at skænke mindre... eller bare blive temmelig overrislet :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Muhahahaha!

   Ja ikke? Sikke en uskik - den er jeg ikke fan af ;) Og det med at fylde op, det valgte vi sørme ikke selv! Ooops - *hiiiik, hik*

   Slet
 3. Ej, er meget meget skuffet over jeg ikke var inviteret til både vin og alt-for-lækker kage ;) Sådan en overspringshandling i al læsningen burde virkelig være et must ;) Arrrh, glæder mig til den her uge er ovre !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, endnu en gang undskylder jeg for min dårlige opførsel. Jeg er da heller ikke til at have med at gøre!
   Klar dig igennem denne uge, og så er du på den anden side. Det skal nok blive godt - og hey - så kan du jo passende fejre det med sådan en sag!? Man kan bare spise den alene over flere dage ;) Det må man gerne ;)

   Slet
 4. Årh, den ser god ud! Den skal snarest på menuen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også über lækker Anja :) Virkelig.

   Slet
 5. Det var da en genial kombination! :) Den skal afprøves ved næste festlige lejlighed, og jeg vil sikre mig at der er rester til dagen derpå. ;)
  /Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? Jeg synes også selv den var henrivende dejlig, og det var der desuden bred enighed om i selskabet ;) Så ja - den er godkendt, og netop derfor er det godt at du sikrer dig, at der er til rester dagen efter ;) Haha!

   Slet