mandag den 22. juli 2013

Champagnesorbet

- en sød og meget sommerlig treat


For med ferie og høj solskin er is i den grad en nødvendighed, og da jeg har været så heldig, at få lov at låne min svigermors ismaskine med hjem, ja så skulle der laves is i det gode vejr.

Peter og jeg gik derfor sammen i køkkenet for at lave sorbet den anden aften, og det kom der dette helt fantastiske resultat ud af. Iih ja - måske går vi i virkeligheden alt for lidt i køkkenet sammen ;) Jeg ved dog, at hvis Peter skal lokkes med, så skal der være gang i en masse maskiner - og helst flere på én gang, hvis muligheden er der :) 

Nå, men opskriften på denne formidable sorbet får I herunder. Den er super nem at bakse sammen, og kan også sagtens laves uden ismaskine.

Opskrift til 6 portioner

200 g. sukker
2½ dl. vand
1 flaske (0,7 l.) sød mousserende hvidvin (fx muscat eller spumante)*

Bland sukker og vand sammen i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den i ca. 2-3 minutter og afkøl herefter sukkerlagen. Bland den afkølede sukkerlage sammen med den mousserende hvidvin og kom den op i din ismaskine. Rør massen rundt i ismaskinen i en time, hvorefter den vendes over i en fryseegnet beholder og stilles i fryseren i et par timer. Her får sorbeten lov til at sættes sig helt, og efter to timer er der lækker, sød og let alkoholiseret sorbet! Yuuuum. 

*jeg brugtde en MOSCATO D'ASTI, PATTRIZI til denne sorbet, men du kan naturligvis bruge, lige hvad du har på lager af mousserende søde sager ;)
Note: en sød og frisk godte til en solrig og varm sommerdag (eller aften). Måske passer aftenen egentlig bedst, da den rent faktisk smager en hel del af selve hovedingrediensen - nemlig den søde mousserende og helt uimodståelige lækre sag. Oooh yes - det er så absolut blevet en af sommerens favoritter herhjemme, men pas på - for selvom procenterne ikke er høje i sådan en sag, så er der stadig lidt ;) 

2 kommentarer:

  1. Absolut en dejlig dessert - og perfekt til disse varmegrader, hvor en læskende sorbet er tiltrængt. Hvis man så tilmed har ferie, så gør det knapt så meget, hvis man bliver lidt festlig undervejs i spisningen :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. uuuhm - lige mine ord søde Piske :) Oh yes, og jeg HAR ferie. Ikke kun fra skolen, men også fra jobbet. Hurraaaaa hvor er det dejligt - og så i dette lækre vejr. Jeg klager ikke :)

      Slet