tirsdag den 23. juli 2013

Koldthævede Baguettes

- lavet på sommergrillen


I aften kommer to dejlige damer nemlig til grill på altanen. Den ene skønne dame står for det grønne, den anden står for kød og jeg fik æren af at stå for brød til maden og dessert til senere. Ikke nogen dårlig uddelegering hvis du spørger mig :) 

Nå men da temaet jo var "grill", så skulle brødet naturligvis også grilles. Det blev derfor til disse ultra skønne og koldthævede baguettes, som altså sagtens kan laves i ovnen også. 

Opskrift til 4 personer (3 baguettes)

20 g. gær
5 dl. koldt vand
3 tsk salt
700-800 g. hvedemel

Rør gær og salt ud i det kolde vand og tilsæt melet under omrøring/æltning. Vend dejen over i en oliesmurt skål, dæk den til med husholdningsfilm og lad den overnatte i køleskabet (mindst 6 timer). 

Efter hævningen natten over vendes dejen ud af skålen og deles i tre lige store dele. De tre dejklumper rulles ud og formes som aflange brød, som snoes et par gange til sidst for at holde på formen. Drys evt. med lidt salt, skær 3-4 snit på tværs af hvert brød og lad brødene efterhæve i ca. 20 minutter.


Varm imens din ovn/grill op på 275 grader (med bagesten), og placer to foliebakker/skåle med vand i hver sin side af grillen. Placer dine brød på et stykke bagepapir, som placeres ovenpå den opvarmede bagesten. Bag så først brødene ved 275 grader i 8 minutter og juster herefter grillen ned på 200 grader, hvor brødene nu bager de sidste ca. 25-30 minutter. Sørg for at der hele tiden er vand i foliebakkerne, men kig heller ikke for tit ned til dine brød, da varmen så siver ud. Afkøl brødene på en bagerist, men server dem gerne let lune og med en god klat kryddersmør til.


Note: brødene ser måske ikke sprøde og lækre ud, men det er de! De har ikke taget så meget farve på toppen som ønsket, men jeg satser på, at de tager lidt ekstra farve, når de i aftens skal varmes let op i ovnen, inden de skal på bordet og nydes med en god omgang kryddersmør ;) 

4 kommentarer:

 1. Hejsa. Jeg er ny læser af din skønne blog. Prøvede din opskrift på rugbrød uden surdej - nøøøj det blev godt. Det skal jeg bage igen lige om snart! Skøn blog - jeg mangler kun en søgefunktion :) Glæder mig til at følge dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa ;-) og velkommen til.

   Skønt du kan bruge Bloggen :-) Søgefunktionen finder du øverst i venstre hjørne :-)
   God aften :-)

   Slet
 2. Ej det er skægt - i dag kan jeg godt se, at den er øverst oppe, men i går var den der slet ikke - mærkeligt. Anyways - tak :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ejh det lyder godt nok mystisk. Well, på mobilversionen kan man ikke se den, så måske det har været der, du ikke kunne se den? I så fald giver det mere mening. Godt du kan se den nu! ;) God dag :)

   Slet