onsdag den 17. juli 2013

Peanutbutter Biscuits

- en let saltet haps til eftermiddagskaffen


Jeps, disse basser var nemlig også på kagebordet i søndags, da min far blev fejret i sommerhuset med hele familien. Det var en dejlig dag, som bød på masser af kage, kaffe og dejligt selskab, og hvad mere kan man så lige ønske sig, hva? :)

Jow, det skulle da lige være denne lækre sag af en småkage/cookie! En dejlig kombination mellem det salte og det søde som passer ualmindeligt godt til eller i en kop kaffe! Ja du læste rigtigt - I en kop kaffe, for det at dyppe i kaffen er altså ret så undervurderet efter min mening ;) 

Opskrift til ca. 40 stk. 
125 g. blødt smør
100 g. sukker
100 g. rørsukker/brun farin
1 æg
150 g. peanutbutter
2 spsk. lys sirup
125 g. peanuts
150 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip salt

Pisk smør, sukker og rørsukker/farin sammen til det er lyst og cremet. Pisk dernæst ægget i og herefter røres peanutbutter og sirup ud i dejen. Vend slutteligt peanuts, salt, mel og bagepulver i dejen, og fordel den så med en tsk. på bageplader beklædt med bagepapir.  

Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne. Når kagerne er færdigbagte skal de køle af på en bagerist. Pas dog på når de skal flyttes, da de er en smule skrøbelige, indtil de har sat sig og er kølet helt af.
Note: vær opmærksom på, at disse cookie ikke bliver sprøde lige med det samme de er taget ud af ovnen, men starter ud med at være en anelse seje i det. Kommer du dem til gengæld i en kagedåse natten over, så er de sprøde dagen efter, men de smager nu også ret så herligt i den seje udgave ;)

Husk også at flytte dem over på en bagerist lige efter bagning, men vær ekstra forsigtig når du gør det!

2 kommentarer:

 1. Hehe du kunne ikke lige nære dig fra at tage en bid af lækkerbisknerne inden du skulle fotografere hva ;) De ser nu også ualmindeligt lækre ud!
  Og sikke en sukkerbombe! Må hellere vente med at afprøve dem til efter baby er kommet til verden - tror jeg får brug for sukkeret mere end nogensinde der ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, nej mand! Jeg blev jo nødt til lige at teste godterne, inden de kunne smides på bloggen ;) Muhaha!
   Uuuhm. Du kan godt glæde dig. De skal med garanti give dig de mængde sukker og salt, som du behøver ;)

   Slet