mandag den 28. oktober 2013

Chokoladesnegle m. marcipan

- perfekt til en blæsende efterårsdag


Og det må man da sige, at dagen idag har været (og stadig er) - endda af den helt stormende slags, og dermed også den rigtig hyggelige slags. I hvert fald hvis man befinder sig indendøre. Egentlig synes jeg, at det er super hyggeligt med sådanne dage - specielt idag, hvor jeg kunne nå at komme hjem og bage lidt godt, her inden stormen for alvor banker på.

Jeg er jo i praktik lige for tiden, så al tid går nærmest med det, og et er jo herligt :) Det går desværre bare ud over bloggen, da jeg jo ikke får blogget så meget, men bare rolig - jeg har ikke glemt jer! Sidste uge var første uge i praktik, og den var hård men helt fantastisk. Denne uge er mere mild, da vi har "Afrikaprojekt" på skolen. Afrikaprojekt er en uge, hvor vi har fokus på Afrika og samtidig samler ind til Afrika. Vi er både igang med at stable loppemarked på benene, vi skal sælge cupcakes, koge en ged og stege et lam, holde auktion, danse, synge og til sidst skal det ende ud i et stort og flot indsamlingsshow. Ahmen det bliver simpelthen SÅ godt :) 

Grundet det lidt anderledes skema denne uge, så var jeg heldig at have tidligere fri, hvilket gav mulighed for lidt bagning. Jeg skal dog lige vænne mig til, at det der med at knipse billeder helst skal gøres inden kl. 15.00 nu, og ja, det ses tydeligt på billederne her i indlægget, men I får dem nu alligevel ;) incl. opskrift selvfølgelig.

Opskrift til 20 snegle

Dej:
50 g. gær
3 dl. mælk (lunet)
3 dl. natural yoghurt
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
½ dl. olie
1 æg
1 dl. havregryn
ca. 800-900 g. hvedemel

Fyld:
50 g. smør
150 g. marcipan, revet
200 g. chokolade, hakket (mørk eller lys)

 1.  lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, salt, sukker og olie.
 2. slå ægget ud og pisk det sammen. Hæld ægget ned i skålen sammen med havregrynene og halvdelen af hvedemelet.
 3. ælt dejen godt igennem indtil den er jævn, og tilsæt dernæst  mere mel. 
 4. tilsæt fortsat mel indtil dejen er jævn og glat og ælt den så igennem på et meldrysset bord. 
 5. stil dejen til hævning under klæde i 30 minutter og slå den herefter ud på et meldrysset bord igen. 
 6. rul dejen ud til et rektangel, smør den  med lidt smør og drys så både chokolade og marcipan udover.
 7. rul dejen sammen til en roulade, skær 1½ cm. tykke skiver og placer dem tæt på en bageplade, hvor de får lov at hæve i yderligere 15 minutter. 
 8. pensl sneglene med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter og lad dem efterfølgende afkøle på en bagerist. 

Note: en super dejlig eftermiddagssnack, som passer perfekt til vejret lige nu. Den luner og mætter dejligt, og så har den jo samtidig den skønneste og dejligste smag af både lun chokolade, blød dej og ikke mindst den runde smag af marcipan! Mååååååms !!! Ja den storm der, den kan bare komme til nordjylland nu ;) 

God stormende aften til jer alle :) Jeg håber I klarer jer igennem uden al for megen ødelæggelse. Sørg for at blive indendøre og hyg med tæpper, stearinlys og varme drikke. Jeg vil nemlig gøre det samme :) Pas på jer selv derude!

4 kommentarer:

 1. Arrrj... Så sender du sgu lige smagsprøver ud, du gør :D Hvor ser de dog åndsvagt gode ud. Marcipan duer bare altid.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det gjorde jeg :) Kom de ikke frem Anne? :)

   Slet
 2. Ummmm de lyder gode :-) men nu har du jo også marcipan i.. så kan det ikke gå galt...

  Her klarede vi os nogenlunde igennem stormen.. Kun 2 fag hegn gik i stykker.. Men Fruen og sønnen, fik dem udskiftet efter kl 2100 hvor det stillende af her ..

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhææ, jeg VIDSTE bare, at du var på pletten her Marianne :) Marcipan kan man jo altid lokke dig med ;)

   Ork for filan - det var da også en del, men godt der alligevel ikke skete mere. Den berygtede storm kom aldrig rigtig til Aalborg - heldigvis, for der er da sket en hel del ødelæggelse landet over!!

   Slet