tirsdag den 11. marts 2014

Blueberry Lemon Cupcakes

- og et lille drys af overskud



For ikke at nævne lidt liv på bloggen igen! Jeg indrømmer det blankt - jeg er virkelig skod'dårlig til at blogge for tiden, men sandheden er desværre, at der ikke er noget at blogge om! Jeg bager ikke så meget for tiden og spændende mad får vi ikke (når vi altså får mad) Der er for alvor gået eksamensræs, opgaveskrivning og stress i den, og jeg prøver med alle kneb at hænge i. Bloggen har altså været forsømt af en grund, og den vil fortsat køre lidt trægt, men med lovning på enkelte indlæg i ny og næ. Jeg håber dog, at I stadig er derude, og stadig vil følge med herinde, også selvom der kommer til at være 'længere mellem snapsene'.

Og med det på plads, skal I naturligvis have opskriften på disse forårs'herligheder. Min storebror og svigerinde kigger nemlig forbi til en kop kaffe i aften, og så skulle der jo lige bages lidt. Det er med at udnytte de dage, hvor overskuddet og tiden til det rent faktisk er der, så det gjorde jeg altså med disse friske svende! 

Opskriften er lavet ud fra, hvad der lige var på lager, men også lidt efter farvetemaet, da jeg i 'dens store kasse med forme' fandt disse smukke og friskeforårs'farvede forme. Stilen blev hurtigt lagt - Blueberry Lemon Cupcakes: tjek :)

Opskrift til 24 cupcakes

DEJ
1 æg
150 g sukker
1½ tsk vaniljesukker
1 dl olie
1½ dl kærnemælk
1 økologisk citron, skal og saft
2 tsk bagepulver
250 hvedemel
100 g blåbær (friske eller frosne)

FROSTING
200 g smør
3½ dl flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 past. æggeblomme
1 økologisk citron, saft og skal

Fremgangsmåde:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og tilsæt dernæst olie og kærnemælk
  2. Pres saften ud af citronen og skræl skallen af - tilsæt begge dele til æggemasse
  3. Bland bagepulver og hvedemel sammen og sigt det ned i den luftige æggesnaps
  4. Rør dejen jævn og vend herefter blåbær forsigtigt ind i dejen
  5. Fordel nu dejen i 24 forme  - fyld hver form 3/4 op
  6. Bag basserne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, eller indtil de får en dejlig og let gylden farve på toppen
  7. Køl kagerne helt af og lav frostingen imens
  8. Bland alle ingredienserne sammen og pisk i ca 5-7 minutter, eller indtil massen er luftig og fluffet
  9. Tilsæt evt. en smule mere flormelis undervejs, hvis frostingen ikke får den ønskede konsistens
  10. Vend frostingen op i en sprøjtepose med en glat tyl, og sprøjt den ud på hver af dine afkølede kager
  11. Afslut med at pryde dine cupcakes med et par friske blåbær - det er så fiiint :) 




Note: en frisk og syrlig cupcake, som emmer af det dejligste og solbeskinnede forår! De poppende og søde blåbær indeni gør lige det ekstra til, at den lille kage føles sød, syrlig og let på en og samme tid. Uuhm! En luftig og sød basse, som egner sig godt til kaffen, men som også vil passe helt perfekt som det søde indslag til en brunch. 

4 kommentarer:

  1. Altid en sikker vinder med den kombination! De ser lækre ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja ikke? :) Og så er der 'leftovers' idag - i love it :)

      Slet
  2. Nice :D Selvfølgelig læser vi med og ellers kan man jo godt se, at du er i live på IG ;) Jeg håber du når helskindet igennem eksamensræset :)

    SvarSlet
  3. dejligt søde :) Og godt du kan se på IG, at jeg stadig er lidt i live ;) Åååh, det håber jeg også. Det SKAL jeg jo ;)

    SvarSlet