søndag den 11. maj 2014

Solbærsnitter

- og et ønske om sol


For er jeg den eneste, der bliver lidt trist til mode med sådan et regnvejr? Nu vil jeg altså snart have endnu en bid af det dejlige vejr, som vi var så heldige med i påsken. Solen vil nemlig ikke kun gavne på humøret, men vil helt sikkert også hjælpe mig igang med at læse, for så kan man gøre det, imens man suger sol og slubrer kaffe på altanen - og måske indtager et par af disse snitter :)

Nå, men mere snak om snitterne. Det er bare en helt alm. "hindbærsnitte" - bare uden hindbær og istedet fyldt med solrige solbær. Og nåeh ja - så er de jo pyntet med et lille mønster, som jeg holder så meget af ;) Måske er det netop disse snitter, du idag skal forkæle din mor med, og du kan jo helt selv vælge, hvad du vil komme i snitterne, og hvad du vil skrive/male på dem. Mulighederne er mange og undskyldningerne er få :) Du får endda opskriften lige herunder. God fornøjelse :) 

Opskrift til 14 snitter

1 vaniljestang
100 g flormelis
200 g smør
300 g hvedemel
2 æggeblommer
+ ½ glas solbærmarmelade
+ flormelis til glasur

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud
 3. Mas vaniljekornene ud i lidt af din flormelis og bland dernæst flormelis, vanilje, smør og hvedemel sammen til en smuldret masse
 4. Tilsæt æggeblommerne og saml dejen til en blød og glat dej
 5. Rul dejen ud på et meldrysset bord, eller rul den direkte ud på bagepapiret, hvis du synes, det er nemmere.
 6. Rul dejen ud i et rektangel, som derefter deles på miten (top og bund)
 7. Bag de to rektangler ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne i kanten
 8. Lad de to store snitter køle af, før de samles med solbærmarmelade (eller anden marmelade)
 9. Læg de to snitter sammen og rør en tyk glasur og bred den udover snitten - lad glasuren tørre/størkne
 10. Mal med en tynd pensel (jeg havde ikke en, der var tynd nok) et fint og nydeligt Mega Mussel mønster, sort eller blåt og skær snitten ud i 14 mindre snitter
Note: en sød, sprød og smuldrende sag, som man bare aldrig går galt i byen med. I hvert fald ikke hvis du spørger mig :) Og det gør den bestemt ikke dårligere af, at bruge solbærmarmelade frem for den "rigtige" hindbærmarmelade. Og nåeh ja, så bliver den bare lidt mere feminin og lækker at spise, når den er prydet med det herlige mønster. Hvem ved, måske smager den kun endnu bedre, hvis mønsteret var en kende pænere ;) Oh well, øvelse gør mester - har jeg hørt ;) 

8 kommentarer:

 1. God idé med solbærmarmeladen - det er en fin måde at variere hindbærsnitter på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig :) Det giver lige lidt ekstra til den ellers meget søde dej. Uhm! Frisk pust til hindbærsnitten ;)

   Slet
 2. Super variation. Det skal der til engang imellem :) solskinnet må dog også gerne dukke op her. Det der regnvejr var godt nok en variation, men ikke en det skulle komme for at blive. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja variation er skønt :) Helt enig i vejret.. Hvis bare der kommer solskin snart, så behøver jeg ikke megen variation ;)

   Slet
 3. Jeg laver dem også altid med solbær, fremfor hindbær - synes det syrlige touch er så passende til den søde dej og glasur.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Og du har SÅ meget ret. Jeg er også ret pjattet med, at den ikke bliver HELT så sød, som hvis man bruger hindbær. Uuuuhm... ÆV at jeg ikke har flere!! :)

   Slet
 4. Det er de flotteste solbærsnitter jeg nogle sinde har set :-) Og de smager garanteret meget lækkert :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Orh hvor er du sød Gitte :) MANGE tak for de flotte roser :) Og ja - de smagte SÅ godt...

   Slet