onsdag den 9. december 2015

Besøg af Becel

- eller rettere sagt ernæringsekspert, Eva Skoog


For på min skole var vi nemlig så heldige, at få besøg af Eva Skoog som er ernæringsekspert. Jeg fik for noget tid siden mulighed for, at få Eva hjem til mig for at fortælle lidt om fedt. Både generelt om fedtet, forskellen på det, anbefalingerne og en status på danskernes indtag af fedt. Men da jeg havde tænkt lidt over tilbuddet, synes jeg i sidste ende, at det ville give meget mere mening, hvis Eva og Maria kom og delte ud af deres viden til de to 7. klasser, som mine to kollegaer og jeg har til madkundskab (tidligere hjemkundskab). I øjeblikket arbejder vi nemlig med det fedtede stads og hvad det gør ved både maden og kroppen. Ja så hvis du spørger mig, så kunne det ikke passe bedre ind ;)

Eva og Maria kom derfor den lange vej fra Sjælland til det kolde (men kærlige) nordjylland ;) Eva havde i forvejen fået tilsendt opskrifter, som vi havde arbejdet med et par uger inden, hvor der naturligvis var riiiigeligt med smør i :) Evas opgave var så at vise eleverne, hvor stor en forskel der var, hvis man udskiftede det mættede fedt med umættet fedt. Dette havde Eva illustreret fint i et diagram, så det var helt tydeligt, hvor forskellen var. 

Derudover havde eleverne sendt spørgsmål til Eva, som var både personlige (ift. Evas erhverv), men også faglige spørgsmål ift. emnet omkring fedtstoffer. Eva havde på forhånd besvaret samtlige spørgsmål, og havde lavet en fin Power Point, så eleverne kunne følge med i, hvilket spørgsmål vi var nået til samt følge med på skrift, når det svenske blev for svært for eleverne. Heldigvis blev dette ikke et problem. Eva gjorde sig meget omhyggelig med at tale langsomt og tydeligt, så alle elever kunne følge med. Og opmærksomheden blev især vakt, da Eva fortalte, at hun havde fri is på arbejdet ;) Pludselig ville samtlige elever sjovt nok være ernæringseksperter på Evas arbejdsplads, når de blev voksne :) 

Endnu en gang tak for et skønt besøg, Eva og Maria. Det var lærerigt og givende for både elever og lærere :) 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar