mandag den 5. september 2011

Chocolate Raspberry and Peach Brownies

- og de er dødlækre og klæbrige (lige noget for en svampebob som mig)


Efter vores madblogger-middag hos Sabina sidste mandag, hvor vi jo fik den skønneste Berry Peach Coopler, har jeg været inde hos hende her og lure opskrifter af. Sabina har nemlig helt ret når hun siger, at man her kan finde nogle ret så lækre ting og sager, også faldt jeg jo over en skøn opskrift på brownies.


Da vi jo fik et vennepar på besøg igår aftes, og jeg grundet arbejde, ikke havde så meget forberedelsestid til en dessert, ja så skulle den være nem. Derfor: Chocolate Raspberry and Peach Brownies m. vaniljeis til.

Opskriften var rigtig fin i sig selv, men jeg tilføjede lige lidt ekstra og justerede lidt på den. Den oprindelige opskrift kan i se lige her, og min version kommer nedenfor. De største ændringer er, at jeg istedet for friske ferskner brugte mine vaniljesyltede ferskner (som jeg jo er blevet så vild med, at de er blevet en fast del af min lagerbeholdning), også tilsatte jeg lidt flere og andre nødder/kerner end den oprindelige version.

Opskrift:
5 æg
Inden en tur i ovnen
200 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
80 g. hvedemel
50 g. kakao
1 tsk. bagepulver
1 knvsp. salt

200 g. chokolade
50 g. mandler
50 g. hasselnødder
50 g. pinjekerner
250 g. hindbær
ca. 2 ferskner (jeg brugte vaniljesyltede ferskner)

Varm først ovnen op til 180 grader og gør en bradepande/springform (ca. 20x20 eller 30x20) klar ved enten og beklæde den med bagepapir eller smøre den med et tyndt lag olie/sprayfedt.

Slå så æggene ud i en skål og pisk dem sammen med sukker, salt og vaniljesukker. Pisk indtil massen er godt luftig og fluffet. Herefter tilsættes olien, og der piskes igen til dette og jævnt fordelt i dejen.

Mel, bagepulver og kakao vendes nu op i skålen og der piske endnu en gang til det hele er blandet godt og grundigt sammen. Gør et vandbad til chokoladen klar, og smelt nu dette heri. Når det er helt smeltet blandes det op i dejen og der piskes endnu en gang i massen.

Mandler, hasselnødder og pinjekerner hakkes groft og vendes heri som det sidste og hældes så over i formen. Når dejen er jævnt fordelt i hele formen drysses hindbær og ferskner forsigtigt hen over, så de danner et fint og jævnt lag.

Bag nu kagen i ca. 25 - 30 min ved 180 grader til den lige akkurat er bagt og sprød ovenpå. Lad den køle helt af, og skær den så ud i små firkanter. Sever dem som de er eller med en blød og lækker klat is af god kvalitet.

NOTE: Opbevares i tætlukket beholder og i køleskabet grundet indholdet af frugt i kagen

12 kommentarer:

 1. Mmmm, den ser helt fantastisk ud!
  Hvornår er det i skal sælge kager inde i Aalborg?

  SvarSlet
 2. Mette: Den var også ganske lækker ;)

  Det er d. 8 oktober vi sælger cupcakes til lyserød lørdag på nytorv ;)

  Kiiig endelig forbiiii og få en sludder ;)

  SvarSlet
 3. Hold op den ser lækker ud! Er så lækkersulten nu - og jeg eeeelsker jo brownies, men må ikke bage dem for ender med at spise det hele selv ;)

  SvarSlet
 4. MUUUUUMS!
  Chokolade, ferskner og hindbær, det er da sååå lækkert! Bag li den når vi kommer til middag:)

  SvarSlet
 5. Se nu der! Nu kom der endnu en kage på min liste over retter, jeg skal huske at prøve! For søren da hvor er den liste blevet lang! Argh :-P

  SvarSlet
 6. Trine, im soooo sorry :) Du må bare lære og dele lidt ud af din brownies, så du ikke spiser det hele selv :D haha

  SvarSlet
 7. Sabina - ja det kunne du tænke dig hva? :) Den var også ret så lækker - og med de vaniljesyltede ferskner, ja så blev den bare lige endnu bedre ;)

  SvarSlet
 8. Piskeriset: Haha - jeg kender det aaaalt for godt det der. "Listen er lang, listen er lang, listen er lang ja bagelisten den er laaang" :)

  SvarSlet
 9. Uha, den ser smumsig ud! Tror altså snart jeg flytter til Ålborg - I hygger jer for vildt :-D

  SvarSlet
 10. Camilla, det var den virkelig også - lige som jeg elsker det :) De sidste stykker blev nydt her til aften sammen med svigerforældrene. Man må godt indtage lidt kalorier efter hård håndbold træning ;)

  Du kommer bare ;) Der er altid plads til en kagespiser mere ;)

  SvarSlet
 11. Mmm, den ser lækker ud. Har skumle planer om at kollegaerne skal udsættes for den på mandag. Men hvor meget olie bruger du, og hvilken type? Jeg kan se du har ændret på chokolademængden i forhold til original-opskriften, så har du også ændret oliemængden?

  SvarSlet
 12. Anni. Den var også et kæmpe hit ;-) men nej, olie mængden ændrede jeg ikke på og jeg brugte bare helt almindelig solsikkeolie ;-)

  SvarSlet