lørdag den 28. januar 2012

Canapé brød

- som jo kan bruges til enhver lejlighed


I hvert fald passer det på alle tænkelige måder perfekt ind idag - vejret er kun til indendørs-hygge, danmark spillede sig i finalen igår, det er lørdag, bimsen putter og jeg har friiii :)

Til de af jer der ikke så det, så postede jeg i torsdags dette indlæg om mine fine nye forme, som jeg har lovet at afprøve for Søren fra den herlige hjemmeside Cakesandmore.dk. Idag var der endelig tid til det, så det udnyttede jeg selvfølgelig med det samme.

Opskriften jeg har brugt er snuppet direkte fra det lille opskriftshæfte der var med til formene. I får derfor opskriften (dog omregnet til danske mål) lige her, for selvom man ikke har lige nøjagtig disse forme, så kan opskriften jo snildt bruges til andre brødforme også :) Og nåeh ja, så skal det jo også lige siges, at opskriften er ret god - ikke specielt sund, men god :) Uhm hvor jeg altså elsker brød med smør i :)I hvert fald får I her opskriften i danske mål - lige til at gå til ;)

2 spsk. varmt vand
50 g. gær
1 tsk. sukker
3 dl. varm mælk
60 g. blødt smør 
1 1/4 tsk. salt
380-400 g. hvedemel
Bland først vand, gær og sukker til det er opløst. Bland herefter i en anden og lidt større skål mælk, smør og salt sammen. Når dette også er rørt ud tilsættes vand, gær og sukker-blandingen og melet tilsættes indtil dejen er fin og glat.

Vend dejen ud på en meldrysset bord, hvor den æltes flittigt i omkring 7 minutter. Mere mel tilsættes, hvis det er nædvendigt. kom herefter dejen tilbage i skålen og dæk den til med husholdningsfilm og lad den hæve lunt i 1-1½ time eller indtil den er hævet til dobbeltstørrelse.

Når dejen er færdighævet tages den ud af skålen og deles i tre lige store dele, som rulles til tre ca. 20 cm. lange pølser med en diameter på ca. 4 cm. Placer rullerne i sin fulde længde i de i forvejen smurte forme (jeg brugte sprayfedt) - dejen skal ca. fylde formen 1/3 ud, og læg så formene vandret på et bord et lunt sted, da de nu skal hæve en sidste gang (husk at sætte enderne på). De hæver nu i ca. 30 - 45 min, eller indtil formene er fyldt ud (prøv her at lette den ene ende  for at kigge ind). Imens brødet hæver opvarmes ovnen til 200 grader og brødet bages i ca. 30 min. (Ja det virker som lang tid, men så kan du jo lave alt mulig andet fornuftigt i ventetiden) :)

Når brødet skal ud af formen tages enderne af og presses så ud gennem den ene ende. Stil herefter de fine brød over på en bagerist, hvor de stille og roligt får lov at køle af :)
Som i kan se får i kun billeder af mit stjerneformede brød og blomsterbrødet. Dette skyldes, at min fordeling af dej  i alle tre forme, ikke blev helt ligeligt fordelt. Dette gjorde desværre, at der ikke var nok dej i hjerteformen til, at fylde hele formen ud. Jeg pådrager mig selvfølgelig hele skylden, for jeg er sikker på, at jeg måske sov lidt i timen i morges, da jeg delte dejen op :) Skidt pyt, det er stadig blevet et brød, bare ikke i hjerteform, men men men - de to andre brød er jo smukke eksempler på, at formene virker efter hensigten.

Uuih hvor er jeg dog allerede blevet meget meget glad for mine forme, og glæder mig allerede til at skulle bage med dem igen. Næste gang bliver nok i forbindelse med valentines day ;) også skal hjerteformen helt sikkert fyldes bedre op ;)

Hvis du ligesom mig, er blevet ellevild efter de fine og finurlige forme, så kan du købe dem lige her til den nette sum af kun 139 kr.

Formene er ideelle til private fester, buffeter eller bryllupper, hvor det hele lige skal være lidt mere festligt. Passer perfekt til hors d'oeuvres eller små sjove kager til både børn og voksne. Sættet består af tre forme: nemlig en blomster, hjerte og en stjerneform. Opskrifter og vejledning medfølger på engelsk, hvor der er tre forskellige opskrifter at vælge imellem, men man kan selvfølgelig også eksperimentere selv, hvilket jeg da helt sikkert har tænkt mig en dag :)

Det anbefales at formene vaskes op i hånden og tørres godt af, inden de igen stilles væk.Ja her får i altså lige et bud på, hvordan disse små hapsere hurtigt kan pyntes med, hvad man nu lige har i køleskabet på sådan en kold og grå, men hyggelig indendørs'hygge lørdag, hvor man bestemt ikke har planer om at bevæge sig mere ud end højst nødvendigt - bimsen er heldigvis enig :)

Mine canapéer blev prydet med friskost, parmaskinke og basilikum og så kunne jeg altså ikke modstå fristelsen, så derfor blev den ene canapé dækket med ost og resten af de skønne skønne honningsyltede valnødder :) YUM!

Nu vil jeg tage mig en rask tur på kondicyklen imens Chillum stadig er i det putte-syge hjørne, og dermed ikke er interesseret i at ville løftes op og ned, op og ned, op og ned i og fra sofaen :) Hvad bruger i jeres lørdag på? :)

20 kommentarer:

 1. Vi er bare hjemme idag. Det største barn har været til håndbold og nu har vi været ude i sneen og vil have en kop varm the, men tv'et kører med en tegnefilm :)
  god week :)

  SvarSlet
 2. Uhm, det lyder vel nok hyggeligt Lene :) Hav en skøn weekend.

  SvarSlet
 3. Hvor er de bare fine Kristine.. Håber altså snart for jer at chillum er helt ovenpå igen, stakkels lille pige...

  Jeg slapper bare af herhjemme, er ret kvæstet i dag.. Mailo var syg hele natten med opkast og tror også han havde feber. Så han trippede hvileløst rundt, og var ret moarsyg.. Så jeg kom først i seng kl. 6 i morges, og vågnede så allerede igen kl.11..

  Nu vil jeg snart få bagt et franskbrød og nogle fastelavnsboller, og så skal jeg ellers bare slappe af, måske nusse lidt rundt herhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :) jeg synes også de blev ret søde ;) Så er det pludselig en hel anden ting at spise alm. hvidt brød ;) Tak for de søde tanker - dem sender jeg videre til hende. Lige pt. putter hun i min dyne på sofaen ;) Det er ægte lørdagshygge ;)

   åh nej da :( Stakkels lille Mailo. Har han fået noget forkert at spise eller tror du bare det er en omgang maveinfluenza - det er jo lige tiden til det desværre :/ Kender skam godt turen med at være oppe hele natten :/, men hvad gør man ikke for sine børn? :D

   Uhm - franskbrød lyder lækkert og hjemme-nusseri er altid skønt - især på en lørdag :) Rigtig god bedring med Mailo!

   Slet
  2. Jeg tror bare det var en omgang maveonde, for der har intet været i dag overhovedet.. Men vi har valgt ikke at give dem tørfoder i dag, men jeg har så kogt ris, kylling og grøntsager til dem, og det klagede de da bestemt ikke over. Ozzy lever jo fedt af at Mailo har været syg, hehe..

   Har lige smidt fastelavnsbollerne i ovnen , håber de bliver gode, fik lavet med 4 forskellige slags fyld, så er der da lidt af hvert..

   Der er intet som at putte i dyner, Ozzy putter også i min dyne på sofaen, Mailo har puttet sig under kærestens dyne i sengen, han skal helst putte UNDER dyner og tæpper, ind imellem kravler han under en af deres hundesenge, det ser altså ret sjovt ud, hehe..

   Slet
  3. Orh, det er godt han allerede er kommet over det :)

   Hehe - Chillum skal også helt putte under dynen eller tæppet og meget gerne mellem benene også :) De er nogle værre putte-grise ;) Hav en dejlig aften med forhåbentlig gode fastelavnsboller ;)

   Slet
 4. Hvor er de blevet fine!
  Jeg kunne godt li ha snuppet sån et par hapsere....
  Overvejer li når jeg ser min løn om jeg skal have sån et sæt, ellers kommer jeg nok li til at sku låne dine:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taak søde :) og ja, det tvivler jeg ikke på at du kunne ;) de var også ret lækre :)

   Haha, du må meget gerne låne mine, meeen nu hvor jeg er blevet SÅ glade for dem, så skal vi lige have timet udlåningen ;) haha!!!

   Slet
 5. De er blevet rigtig fine - og det er da langt sjovere at lave dem selv, så thumbs up!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, det giver da lige lidt ekstra hygge med sådanne formede brød :) jeg er i hvert fald stor fan af dem :) De skal nok blive misbrygt til det sidste, for jeg har allerede planer om alle de anledninger de skal læge krop til :)

   Slet
 6. Hvor er de blevet fine! Og nu forstod jeg endelig fremgangsmåden på dem :))
  Bliver kanten/skorpen sådan lidt sprød i det, eller er hele brøddet blødt?
  Og så laver du så gode fotoopstillinger! Det ser jo altid så indbydende ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak :) Hehe - godt jeg kunne forklare det lidt bedre denne gang så ;) Jeps, skorpen bliver sprød, men den bliver selvfølgelig blød igen, når det har lagt i pose. Ligesom boller osv gør, når de ikke er friskbagte :) Jeg kan dog fortælle, at hvis man varmer det op i ovenen igen, så får du igen en dejlig sprød skorpe :)

   iiih tak skal du altså have :$ Sikke en ros :)

   Slet
 7. de er rigtigt nuser, og dem skriver jeg på min ønskeliste. Det kunne være hyggeligt at servere canapeer igen! Håber virkelig din lille vaps snart føler sig bedre tilpas, så hun har lyst til at komme lidt ud og blive luftet ... når de ikke vil det, så ved man bare,de ikke har det godt .....er dyrlægen stadig optimistisk? Håber jeg sørme

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa de er altså ret nuser søde :) og jeg glæder mig allerede til at skulle afholde canapé aften ;) hehe.

   Jamen hun føler sig skam tilpas, for det med at blive luftet - det vil hun meget gerne, men hun vil langt heller putte under dyner ;) Hun er og bliver en rigtig puttetrold. Dog var hun ikke til at holde inde idag, for når der er sne, så går hun HELT amok og kan slet ikke styre sig ;) Det var dejligt at se... Nu putter hun så igen igen i dynerne og kigge rud på sneen der fiser forbi ;)

   Du kan tro dyrlægen er optimistisk - han har heldigvis ikke været andet med hende hele vejen igennem :)

   Slet
 8. Åh hvor yummilicious! Der er bare ikke noget bedre end små lækre appetizeres!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel? :) Jeg glæder mig også meget til, at kunne servere dem til en god omgang tøsehygge snart ;)

   Slet
 9. Jeg har prøvet den opskrift du skriver her. Jeg har nemlig også de forme. Jeg havde ikke dej nok til alle 3, og den smagte forfærdeligt af gær.
  Da jeg så kigger i det opskrift hæfte der følger med, så er denne opskrift der overhovedet ikke. Bagetiden er heller ikke ens, og der står også at man ikke skal have låget på i toppen.
  Tænker om du har fået skrevet det hele ind på siden her?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har jeg :) og mine fungerede fint efter denne opskrift. ;)

   Slet
 10. ser lækkert ud, men hvor kan man købe disse forme

  SvarSlet
  Svar
  1. Se oppe øverst i indlægget ;) cakesandmore.dk - hvis den stsfig eksisterer :)

   Slet