fredag den 3. februar 2012

Kyndelmisse pandekager

- som vi fik igår d. 2 februar


Ja normalt er det godtnok ikke noget vi plejer at "fejre", meeen da der jo igår var kyndelmisse, hvor man jo ifl. traditionen spiser pandekage, sammenholdt med at der lige stod et par deciliter kærnemælk i køleren der skulle bruges, ja så blev de altså brugt på en omgang kyndelmisse pandekager :)

Opskriften jeg brugte var den samme som denne - altså amerikanske pandekager. Peter og jeg har fået en eller anden for-kærlighed for disse småfede og buttede pandekager - der er noget over dem, som vi bare ikke kan stå for - og så er de tilmed nemme at stable is ovenpå :) I hvert fald bestod denne opskrift også at kærnemælk, så det blev den vi benyttede os af.

Vi fik en klat is dertil og et lille skvæt vaniljesirup on the side - guf guf guf manner. Pandekagerne blev nydt i skæret af de levende lys, alt imens sneen fortsat dalede ned i store fede fnug udenfor. Det var altså hyggeligt - og smukt :)

Hvad der er mindre hyggeligt er, at jeg lige om lidt skal ud på endnu en sibirisk-kulde cykeltur :) Brrrr. Der skal godt med kaffe indenbords inden den tur, det er helt sikkert ;)

4 kommentarer:

 1. hvor er det bare en skøn stak. Din vaniljesirup ,uhmm den må jeg prøve -du er godt til at inspirere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, ja der gik da vist lige lidt rasmus klump i den :) Vaniljesiruppen kan varmt varmt anbefales, den er død lækker :) specielt til is og desserter, men bestemt også på morgenmadsprodukterne :) YUM! Tak for det søde Lene :) Der er nu heller ikke noget bedre end inspiration ;)

   Slet
 2. Gør man det? Sådan noget finder jeg jo ud af for sent, pokkers også... pandekager er ellers skønt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det vidste jeg faktisk heller ikke før den anden dag ;) Og ja, det er lidt sent, meeeen altså - man kan altid finde en undskyldning for at lave pandekager ;)

   Slet