fredag den 20. april 2012

Chokoladesuppe m. sprødt låg og chokoladegitter

- en syndig og yndig fætter


For denne basse var, hvad jeg serverede som dessert til blogger'rockerne i onsdags, og sikke en bombe, men hvilken god bombe :-) Hvad vi fik til hovedret kan du klikke dig ind og se via. dette link.

Opskrift til 6 portioner
3 dl. fløde
3 dl. sødmælk
150 g. rørsukker
2 vanillestænger
100 g. mørk 80 % chokolade, hakket
6 past. æggeblommer (svarer til 1 dl.)

Varm fløde, sødmælk, sukker og kornene fra de to vanillestænger op til 60 grader, og tag herefter gryden af varmen. Hæld så den varme masse ud over det hakkede chokolade, og rør til det er opløst i flødemassen. Kom til sidst æggeblommerne i og fordel så massen i 6 liges tore ramekiner (ca. 4-5 cm. høje). Vær opmærksom på, at massen skal være meget tynd, når du hælder den op - det er jo "suppe" :)

Stil så de fyldte ramekiner i en dyb bageplade, som er fyldt med kogende vand. Det kogende vand skal dække ca. én centimeter af ramekinernes bund. Stil så hele herligheden ind i ovnen ved 135 grader i ca. 40-50 min.

På den måde "bages" låget over vandbadet. Vær opmærksom på, at den øverste del af massen skal være fast når du tager den ud, men skal stadig virke flydende nedenunder låget.  

Når de små banditter er færdige stilles de på køl indtil de skal spises (dog mindst et par timer eller tre) Inden servering drysses suppe-låget med lidt rørsukker (ligesom ved Cremé Brûleé), som forsigtigt brændes med en bunsenbrænder. Dette kan alternativt gøres i ovnen med grill program eller kan helt undlades, men det giver bare ekstra kant til det sprøde låg, hvilket altså er ret delikat :-)Jeg pyntede disse med et lille chokoladegitter, bare fordi jeg i et kort øjeblik i løbet af dagen, lige var en smule overskudsagtig :-) Lad dog her suppen køle helt af igen, efter den brændende bundselbrænders besøg, for ellers smelter det yndige chokoladegitter på den varme ramekin.

10 kommentarer:

 1. Uhhhhhhhh den ser og lyder altså .. Rigtig god !

  Fejt billede !!! :-D

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne :) og undskyld :) haha - du kan tro det også var en skøn omgang for et flok chokolade-elskere som os ;)

   Slet
 2. Hvor er det bare en smuk dessert. Har aldrig hørt om chokoladesuppe før, men jeg forestiller mig noget i retning af en cocio med et låg af sprød chokomousse. I like!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og hvor er du god til at forestille dig sådanne ting, for det var lidt som at spise en cocio med ske, med et lille stykke brownie til :) HAPS!

   Slet
 3. Ham tyskeren hed Bunsen og ikke Bundsel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, tak for det :) Det er hermed rettet ;)

   Slet
 4. Hvis det er en cocio med chokolåg, så skal den klart afprøves herhjemme. Mums! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, det er i hvert fald tæt på :) Uhhhm - pas på, man kan godt blive afhængig af det skidt :) ligesom med Cocio, som der bare ALTID er ALT for lidt i :D

   Slet
 5. Hvordan lavede du det låg? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tegnede blot en cirkel på et stykke bagepapir (på sammen størrelse som den ramekin du vil anvende), og kørte så chokolade rundt i cirkler henover. Bagefter sættes de på køl til de har sat sig og vendes derefter forsigtigt henover ramekinerne. :)

   Slet